"Kur'an!" | " /> "Kur'an!" | "/>

En Sıcak Konular

ABD’nin yeni silahı: "Kur'an!"

19 Kasım 2007 16:12 tsi
ABD’nin yeni silahı: ABD 254 milyon dolara Irak’taki hapishanelerde Kuran kursu açtı. Tuğgeneral Stone: “Yeni silahımız Kuran. Ilımlı imamlarla çalışıyoruz”

8 sütun'da yayınlanan habere göre, Amerikalılar’ın Irak’taki hapishaneleri bugüne kadar skandallarla gündeme geldi. Ebu Garib hapishanesinde çekilen işkence fotoğrafları ortaya çıktığında dünya şoke oldu. Irak’taki Amerikan hapishanelerinin başına getirilen Tuğgeneral Douglas Stone şimdi bu hatıraları silmek için kolları sıvadı. Hapishaneleri direnişçilerin “fikrini değiştirecek” rehabilitasyon merkezleri haline getirmeye çalışan Stone, LA Times gazetesine “En büyük silahımız Kuran... Direnişçilerin radikal fikirlerini Kuranla değiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Pentagon bunun için Irak’taki iki hapishanede “aydınlanma” sınıfları açtı.

Serbest kalanlar 5 kat arttı

Bu sınıflarda derse giren bir ‘ılımlı’ imam “Onlara Kuran’da insan öldürmeyi günah sayan bölümleri gösterdiğimde çok şaşırıyorlar. Hedefimiz ne uğruna savaştıklarını anlatmak” diyor. 254 milyon dolar bütçeli programın ikinci bölümü ise direnişçilerin durumlarını Amerikalı otoritelerle paylaşmasını öngörüyor. Salıverilmeleri konusunda karar verecek olan kurulun karşısına çıkıp hikayelerini anlatan tutukluların erken çıkma olasılığı artıyor. Dosyanın ele alındığı ilk görüşmede serbest bırakılanların oranı yüzde 8’den yüzde 35’e çıktı.

BAŞARILI OLDU

Her gün Kuran dersine giren mahkumlar dersi sıralarda dinliyor. Bugüne kadar programa katılıp salıverilen 1000 kişiden hiçbiri tekrar suç işlemedi. Yetkililer kursun başarı oranının yüzde 70 civarında olduğunu söyledi.

 



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs