En Sıcak Konular

Türkiye'de askerlik yapmayacağım!

19 Kasım 2007 10:18 tsi
Türkiye'de askerlik yapmayacağım! Duvara Karşı filmiyle Altın Ayı ödülü kazanan ünlü yönetmen Fatih Akın, İsviçre'de bir gazeteye askerlikle ilgili bir açıklama yapmıştı. "Türkiye'de askerlik yapmak istemediğini söyleyen Akın'a, fikirleri tekrar sorulunca bakın neler söyledi...

Duvara Karşı filmiyle Altın Ayı ödülü kazanan, İstanbul Hatırası belgeseliyle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Fatih Akın, son filmi Yaşamın Kıyısında'nın Avrupa'daki tanıtımlarına devam ediyor. Akın filmini son olarak İngiltere'nin başkenti Londra'da tanıttı. Kalabalık bir seyirci kitlesinin katıldığı galanın ardından Akın, seyircilerin filmle ve kendisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Fatih Akın, bir seyircinin "Daha önce bir gazeteye askerlik yapmak istemediğinizi belirten bir açıklama yapmıştınız ancak daha sonra bu açıklamayı yumuşattınız. Peki ama neden?" diye sorması üzerine, İsviçre basınına yaptığı söz konusu açıklamanın arkasında durduğunu söyledi.

"BAZI SİNEMALAR FİLMİ YAYINLAMAK İSTEMEDİ"

Zaman'da yer alan habere göre genç yönetmen, söz konusu ifadelerin İsviçre basınında yayınlanmasının ve Türkiye'de de yankı bulmasının üzerine Türkiye'deki yapımcısından bir telefon aldığını ve kendisine, sarfettiği sözlerin sorun çıkardığının aktarıldığını söyledi.

Akın, bazı sinemaların filmini göstermeyi reddetmesi üzerine ikinci bir açıklamanın yapıldığını ifade etti. Fatih Akın "Ancak ikinci ifademde de aslına bakarsanız aynı şeyleri söyledim. Bu benim için sadece bir kağıttır. Yine sorsanız yine söylerim" dedi.

NE DEMİŞTİ?

Fatih Akın, İsviçre'deki Basler Zeitung gazetesinin kültür ilavesine yaptığı açıklamada "Ben Türkiye'de askerlik yapmak zorundayım. Ama bunu istemiyorum. Zorlama olursa vatandaşlıktan çıkarım. Ben elime silah almaktansa bir parça kağıttan feragat etmeyi tercih ederim. Tabi bu benim kimliğim elimden alınıyor anlamına gelmez" demişti.



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,840 µs