En Sıcak Konular

Demirel'in uğramadığı ev için küçük koruma ordusu!

19 Kasım 2007 09:55 tsi
Demirel'in uğramadığı ev için küçük koruma ordusu! Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Süleyman Demirel’in 16 yılda yalnızca üç kez uğradığı İstanbul Tuzla’daki yazlığını 6 polis memuru bekliyor. Polislerin 24 saat tetikte olduğu ev ise bakımsızlıktan dökülüyor...

Yönetmeliğe göre eski devlet yöneticilerinin sadece ikamet ettiği ev korunuyor. Diğer evleri için ayrıca koruma istemeleri gerekiyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Tuzla’da bulunan ve son 16 yılda üç defa uğradığı boş evi, 24 saat boyunca polis tarafından korunuyor. Demireller, özellikle 80’li yıllarda siyaset yasaklı dönemde kullandıkları eve uğramıyorlar bile. Ancak buna rağmen villanın bahçesine kurulan polis noktasında her gün altı polis memuru ikişerli olarak nöbet tutuyor. Bu durum, sadece mahalle sakinlerini memnun ediyor. Çünkü polisin orada bulunması çevredeki asayiş olaylarına karşı çaydırıcı rol oynuyor.



Valiliğin kararı uyarınca...

Yönetmeliğe göre devlet eski başkan ve başbakanlarının sadece ikamet ettikleri konutları korunuyor. Bunların dışında evleri varsa korunması için ayrıca talepte bulunmaları gerekiyor. Demirel’in Tuzla’daki evinin korunması için Valilik tarafından karar alındığı belirtiliyor.

Üç evi daha var

Demireller’in Tuzla’daki bu yazlıklarının dışında, Ankara, İstanbul ve Isparta’da 3 evleri daha var. Bunlar Ankara’da meşhur Güniz Sokak’taki halen kullanmakta olduğu evleri, İstanbul’da 17 Ağustos depreminin yaşadığı Ulus semtindeki apartman dairesi ile Isparta’daki ev.

Tuzla Mercan Mahallesi sakinleri ise Demireller’in cumhurbaşkanlığı öncesinde eşi ile birkaç yaz gelip bir süre kaldığını ancak daha sonra hiç uğramadıklarını söylüyorlar.

Yazlık bakımsız kaldı

Demirel’lerin Mercan Mahallesi’ndeki bu eve uğradıkları yok. Ancak polis yıllardır boş evi korumaya devam ediyor. Mahalleli, bölgeye yeni inşaa edilen milyon dolarlık villaların yanında Demireller’inkinin bakımsız kalmasının bile, eski Cumhurbaşkanı’nın buraya olan ilgisizliğinin bir göstergesi olduğunu söylüyor.

‘Baba’nın üstsüz çekildiği yazlık

Demireller, Tuzla’daki evlerini özellikle 80’li yıllarda siyasetten yasaklı dönemde kullandılar. Süleyman Demirel’i, 1988’de deniz kenarındaki evinde denize girerken hiç gören olmadı ama bu evle ilgili bir haber hatıralarda kaldı. O da Demirel’in evinin kıyısında mayosuyla denizden çıkarken, ayaklarında tokyoyla çekilmiş bir fotoğrafıydı. Karşısında aniden gazetecileri gören Demirel ürküp, elleriyle gögüslerini kapamış ve ertesi gün gazeteler “Demirel çıplak” diye bu fotoğrafları manşete taşımıştı.


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs