En Sıcak Konular

Paşaların susmaya niyeti yok!

18 Kasım 2007 21:12 tsi
Paşaların susmaya niyeti yok! Milli Savunma Bakanlığı, TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nde üç maddelik değişiklik yaptı. Buna göre, emekli subaylar görev verilmediği halde konuşurlarsa, askeri sosyal tesislere giremeyecekler. Yeni yönetmelik, emekli generallere ’Sus’ genel

Milli Savunma Bakanlığı, Türk silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, emekli subaylara izinsiz konuşmama yasağı getirdi. Görev dönemiyle ilgili olarak izinsiz konuşan, yazan ve açıklamalar yapan emekli subaylara askeri sosyal tesislere girme yasağı uygulanacak.

Milli Savunma Bakanlığı’nın TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nde yaptığı üç maddelik değişiklik, Resmi Gazetede dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliğine göre, emekli subaylar görev yaptıkları döneme ilişkin açıklamalarda bulunup yazı yazarlarsa askeri sosyal tesislere geçici veya sürekli olarak girmeleri yasaklanabilecek.

GEREKÇE: GÜVENİ YOK ETMEK

Emekli generallere ’Sus’ genelgesi olarak değerlendirilen yönetmelikte, şöyle denildi: "Kendisine özel bir görev verilmediği halde görevi ve sıfatı icabı muvazzaflık yaptığı dönemde bulunduğu görev ve görev yerleri hakkında beyanat veren, yazı yazan veya sair surette açıklamada bulunan, astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik olarak açıkça aşağılayıcı söz ve davranışta bulundukları çeşitli komutanlık ve resmi kaynaklardan intikal eden bilgi ve belgelerden tespit edilenlerin orduevleri, askeri gazinolar ve diğer askeri sosyal tesislere girişleri, Genelkurmay Başkanlığı’nca geçici veya sürekli olarak yasaklanabilir."

TAHRİK MEMURU DEMİŞTİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin 29 Ekim’deki grup toplantısında, emekli generallerin TV’lere çıkıp konuşmalarını şöyle eleştirmişti: "Zaman zaman bazı TV kanallarında, güya bu alanlarda tecrübe sahibiymiş, çıkıp orada konuşanları görüyoruz. Yaptıkları tek iş var, tahrik etmek. Bunlar tahrik memuru olarak görev yapıyorlar. Sıfatı ne olursa olsun, hangi görevde olursa olsun, ister emekli, ister muvazzaf olsun, kim olursa olsun, bunlar bu ülkenin birliğine beraberliğine saldırmaktan başka bir şey değildir."

EMEKLİ PAŞALAR TEPKİLİ

Hangi çağdayız

Emekli Tümg. Osman Pamukoğlu: Subaylığımda askeri kampa gitmedim. Emekliye ayrıldıktan sonra da orduevine gitmedim. Bireysel özgürlükleri ortadan kaldırıyor. İnsan haklarına aykırı. Biz hangi çağdayız.

Anayasa’ya aykırı

Emekli Tümg. Osman Özbek: Eğer yazdıklarımızda, konuştuklarımızda bir suç varsa, mahkemeye verilir. Anayasa’ya aykırıdır. Yüz kızartıcı bir suç mu işledik.

Ne olduğu bilinir

Emekli Tümg. Alaattin Parmaksız: Silahlı Kuvvetler’in kurumsal yapısı vardır. Neyin ne olduğu bilinir. Büyütülecek bir şey değil.

Bu tam işgüzarlık

Emekli Org. Necip Torumtay: Rastgele, işgüzarlıkla yönetmelik çıkarılmaz. Kimse insanların haysiyetleriyle oynayamaz. Uygulaması kolay olmaz.

Yerinde düzenleme

Emekli Tümg. Armağan Kuloğlu: Benim yaptığım güvenlik değerlendirmesi. Yapılan yerinde, TSK’nın itibarını koruyucu bir düzenleme.

hürriyet
 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs