En Sıcak Konular

Sel arabaları denize sürükledi!

18 Kasım 2007 19:48 tsi
Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış, ilçede hayatı felç etti. Bir anda sokaklar azgın nehirlere dönüşünce arabalar bile sürüklendi.

Yaşar ANTER- Nilüfer KANDIRMIŞ'ın haberi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık yarım saat süren şiddetli sağanak yağış, ilçede hayatı felç etti. Caddeler azgın nehirleri andırırken, motosiklet ve otomobiller sel sularına kapılarak denize sürüklendi, 300’e yakın ev ve işyerini su bastı.

İngilizler'in 500 bin dolar ödeyerek satın aldıkları lüks villalar da sular altında kaldı. Köpeğinin kendini uyandırması sayesinde ölümden dönen İngiliz mühendis Peter Fearnley, Londra'daki eşi Maggie'ye telefonla “İnanmayacaksın ama villamız, odalarımız sular altında” dedi. Sel sularına kapılan bir kişi de ölümden döndü.

Bodrum'da bugün saat 09.45'te şiddetli lodosla başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Başta Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İnönü Bulvarı, Atatürk Caddesi, Türkkuyusu Caddesi ve Dere Sokak olmak üzere çok sayıda cadde ve sokak bir anda azgın nehirlere dönüştü. Sel suları caddelerde yaklaşık bir metre kadar yükseldi. Gökçeler ve Çilek dağlarından gelen sel suları 16 motosiklet ve 3 otomobili sürükledi. Evlerin ve işyerlerinin koltuk, masa ve sandalyeleri 3 kilometre sürüklenerek denize kadar ulaştı. Motosikletini kurtarmak isteyen 19 yaşındaki Ahmet Denizkıran düşerek boğulma tehlikesi geçirdi. Denizkıran arkadaşlarının yardımıyla suların içinden çıkarıldı.

SOKAKLARIN AZGIN NEHİRLERE DÖNÜŞTÜĞÜ AN

Bodrum şehir merkezi, Torba, Gümbet, Bitez ve Ortakent- Yahşi Beldesi'nde yaklaşık 300 ev ve işyeri sular altında kaldı. Papazderesi ve Gökçeler Deresi taştı. Sel sularına kapılan üç koyun kayboldu. Yıldırım düşmesi sonucu Bodrum Belediyesi çöplüğünde yangın çıktı, alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Elektrik ve telefon direkleri devrildi. İlçede elektrik kesintileri meydana geldi.

Bodrum'un turistik Kumbahçe semtinde otel, motel, restoran ve kafeteryalar sular altında kalınca işletmeciler isyan etti. Bazı yerli ve yabancı turistler otellerin 2'nci katlarına çıkarak sel sularından kurtulabildi. Bazı yerli turistlerin sel sularının bastığı odalardan şortlarıyla yarı çıplak caddelere çıktıkları görüldü. Otel işletmecisi Metin Aydın, “Vatandaş böyle yönetici seçerse Bodrum’un sular altında kalması kaçınılmaz. Her yağmurda sular altında kalan turistik tesislerle nasıl kış turizmi yapacaklar. Lüks oteller, pastaneler şu anda sular altında. Yarım saatlik yağmurda Bodrum afet bölgesine döndü” dedi. Bodrum esnafı çarşı merkezinde saatlerce su basan dükkanlarını temizlemek zorunda kaldı.

Londra'dan gelerek bu yaz başında 500 bin dolara yüzme havuzlu lüks bir villa satın alan elektrik mühendisi 48 yaşındaki Peter Feartnley sabah sel suları içinde uyandığını belirtti. Villanın tüm odalarını su bastığını ve köpeği Hektor'un havlayarak kendisini uyandırması sayesinde ölümden döndüğünü belirten Fearntley, “Eşim İngiltere'ye dönmüştü, gördüğünüz gibi villanın içinde sular altında kaldık. Köpeğim olmasaydı, belki boğulacaktım. Kısa süren yağmurda böyle bir felaket nasıl oldu anlayabilmiş değilim” dedi. Londra'daki eşini telefonla arayan Fearntley “Maggie inanmayacaksın ama villamız, odalarımız sular altında” dedi.

Bodrum jandarması, İlçe Emniyet Müdürlüğüt ekipleri, itfaiye araçları ve ilçede özel çalışan vidanjörlerin alarma geçirildiğini belirten Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan, “Bodrum’un dar sokaklarında son 30 yılda altyapı yapılırken, TEDAŞ, Türk Telekom gibi kurumlar belediye ile organize bir şekilde çalışarak boruları döşememiş. Önüne gelen sel sularının aktığı köprülerin altında altyapı yapmış ve köprülerin altından su geçişlerini kapatmış. Bu nedenle Bodrum sokakları sık sık azgın bir nehire dönüşüyor. Ancak bir gün önce sağanak yağış olacağını duyurup vatandaşların tedbir almasını istemiştik. Şu anda iş makineleri, tüm özel ve resmi kurtarma araçlarını seferber ettik, can kaybı olmaması en büyük tesellimiz” dedi. Yetkililer, yarım saatte Bodrum'a 59 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Hürriyet
 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs