'Türkiye Musul'u ele geçirmeli' | " /> 'Türkiye Musul'u ele geçirmeli' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye Musul'u ele geçirmeli'

18 Kasım 2007 14:11 tsi
'Türkiye Musul'u ele geçirmeli'
Conservative Voice'de Scott Sullivan imzası ile yayınlanan makalede Kuzey Irak'da Sünniler ile Kürtler arasında Musul'un petrol rezervleri konusunda çatışmaların yaşanacağı öne sürülerek, çatışmaların önlenmesi için Türkiye'nin Musul'u ele geçirmesi

ABD'nin önde gelen muhafazakar siteleri Conservative Voice'de Musul konusunda bir "Sünni-Kürt çatışması ile Kürtler ve PKK'yı Kerkük, Kuzey Irak ve Türkiye'ye yayılmaktan caydırmak için Türkiye'nin Musul'u ele geçirmesi gereği" savunuldu.

Conservative Voice'de Scott Sullivan imzası ile yayınlanan makalede Kuzey Irak'da Sünniler ile Kürtler arasında Musul'un petrol rezervleri konusunda çatışmaların yaşanacağı öne sürülerek "Ayrıca Musul'u kontrol eden, Kuzey Irak'ın çoğu ile birlikte Kerkük petrolünü de kontrol edecek. Bu nedenle Türkiye, Kürtleri caydırmak, Barzani ve PKK'lı müttefiklerine karşı denge oluşturmak amacıyla İraklı Sünni gücünü artırmak için Musul'u ele geçirmeli" yorumu yaptı.

"BAŞKAN BUSH SAYESİNDE BARZANİ VE PKK KERKÜK'E ELE GEÇİRİYOR"

Irak'ın ilk petrol merkezi Basra, ikincisi Kerkük, üçüncüsünün ise Musul olduğu belirtilen makalede "Başkan Bush sayesinde İran Basra'yı alırken Kürt Başkanı Barzani ve PKK, Kerkük'ü ele geçiriyor. Musul ve petrolünü kim alacak? Şiilerin (bölgedeki) sayısı az olduğuna göre Musul için mücadele Iraklı Sünniler ile Kürtler arasında olacak" ifadesi kullanıldı.

Barzani'nin Musul'un kontrolünü ele geçiremezse bağımsız Kürdistan hayalinden vazgeçmesi gerekeceği savunulan makalede şu iddiaya yer verildi:

"Türkiye, Musul'u ele geçirmek istiyor. Türkiye, Musul'u ele geçirerek Kuzey Irak'ın istikrarını önemli ölçüde güçlendirebilir. Zira Türkiye, bu adım atarak Musul konusunda bir Sünni-Kürt çatışmasını önleyebilir. Türkiye aynı zamanda, Kürtler ve PKK'yı Kerkük'e, Kuzey Irak ve Türkiye'ye yayılmaktan caydırabilir. Kısacası Türkiye, Musul'u ele geçirmelidir."


dunyabulteni



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs