En Sıcak Konular

Silahı bırak siyasi platformda yarış!

18 Kasım 2007 10:04 tsi
Silahı bırak siyasi platformda yarış! Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan gezileri dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, PKK’lılar için de “Ya silahları bırakıp şehri tercih edecekler ve siyasal platformda yarışacaklar veya şu andaki

Antidemokratik yolları seçmeyiz  
 
Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan gezileri dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİYASİ YARIŞA KATIL

Erdoğan, bir soru üzerine PKK’nın silahı bırakması ve siyasal alanda yer almasıyla ilgili sözlerine şöyle açıklık getirdi: “Tercih ortaya koyuyorum. Teröre karşı olan herkesin, bir defa silahtan yana olmaması lazım. Ya bunlar silahları bırakarak dağları değil şehri tercih edecekler ve siyasal platformda gerekli olan yarışı sürdürecekler ya da şu andaki durumlarını tercih edecekler. Demokratik bir mücadele yolunu seçmek, ne eli silahlı olmaktır ne silahların çeşidine müracaat etmektir ne de silahlı olan veya silahlı eylem yolunu seçenlerle birlikte olmaktır.”

DEMOKRATİK GÜVENCEYİZ

Başbakan, DTP’yi kapatma davayla ilgili ise şu yorumu yaptı: “Hükümetin görevi demokratik ortamı güvence altında sürdürebilmek, demokratik zemini koruma altına alabilmektir. Bu ortamı tehdit edenlere karşı gerekli tedbirleri almaktır, ama bir de bu ortamın doğurduğu neticeler sonucunda bir olayın yargı süreci vardır. Ülkenin savcısı vardır adli makamları vardır.”

YÜZBİNLERİN OYUNU ALDILAR

Erdoğan şöyle devam etti: “Yürütme olarak tasarrufumuz dışındaki alanların hesabını kimsenin bize sormaması gerekir. Biz bir defa demokratik tercihini yapmış, parlamentoya onbinlerce yüzbinlerce vatandaşımın oyunu alarak gelmiş olanlara karşı antidemokratik tercihler veya antidemokratik yolları seçmeyiz.”

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Genelkurmay Başkanlığı ile de sürekli iletişim içinde olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bu uyumlu çalışmalar sadece askeri çerçevede değil diplomatik ve siyasi çerçevede de sürüyor. Nerede neyi ne zaman yapacağımızı da herhalde anonsla yapmayacağız” dedi.

 vatan



Bu haber 212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs