En Sıcak Konular

'Ya dağı ya şehri tercih etsinler!'

17 Kasım 2007 20:42 tsi
'Ya dağı ya şehri tercih etsinler!' Sınır ötesi operasyonla ilgili kurumlar arası mutabakatın mevcut olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan DTP ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarının bir benzerini bu sefer biraz farklılaştırarak yaptı.

Erdoğan yaptığı ziyaretlerle ilgili bilgiler verirken Çek Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin AB sürecini desteklemeye devam ettiğini kaydetti. Terörle mücadele konusunda da Çek Cumhuriyeti ile Türkiye’nin görüş birliğinde olduğunu ifade eden Erdoğan “Bundan da ayrıca memnuniyet duyduk” dedi. Erdoğan sonrasında ise Bakü’de katıldığı 11. Türk Devletleri Kardeşlik Kurultayı’na katıldığını söyleyerek ilişkilerin geliştirilmesi bakımından bu ziyaretin de öneminden bahsetti. Erdoğan burada Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve KTCC Başbakanı Mehmet Ali Talat ile de görüşme fırsatını bulduklarını belirtti.

Erdoğan açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’a DTP ile ilgili bir soruya “Burada bir tercih ortaya koyuyorum. Teröre karşı olan herkes dağı değil şehri tercih eder. Ya bunlar silahı tercih edecekler veya siyaset yapmayı sürdürecekler. Bizim hükümet olarak görevimiz demokratik bir zemini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin yargısı vardır. Biz anti demokratik yolları seçmeyiz dedik. Bu bizim Ak Parti olarak ve Ak Parti hükümeti olarak görüşümüzdür ve tutumumuzdur” yanıtını verdi.

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Erdoğan sınır ötesi operasyonla ilgili olarak ise “Genelkurmay Başkanımızın da ifade ettiği gibi çalışmalarımız devam ediyor. Kurumlarımızın uyumlu bir çalışması var. Bu çalışmalara sadece askeri değil, siyasi ve diplomatik olarak da sürüyor. Dış işleri Bakanımızın tezkereyi destekleyen muhalefet partilerle görüşmesini tamamladı. Atılması gereken neyse o adımları atacağız. Hiçbir iktidar ülkesinde terörün gelişmesine göz yumamaz. Bu konuda yardımcı olmak isteyenler varsa bundan ayrıca memnun oluruz. Süreç çalışmaktadır bunu da özellikle belirtmek isterim” dedi. Erdoğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde ekonomik yatırımlar yaptıklarını işaret ederek “Bu bölgede 5 yılda 8 milyar dolar yatırım yapıldı” diye konuştu. Siyasetlerinin ayrım yapmaksızın süreceğini belirten Erdoğan “Ama bu terör örgütü hiçbir zaman benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir, olmadı, olamaz” diye konuştu.

gazeteport



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs