En Sıcak Konular

Tekirdağ'da çamur deryası

17 Kasım 2007 19:58 tsi
Tekirdağ'da, aşırı yağışların yol açtığı selin neden olduğu yaraların sarılmasına başlandı. Taşımalı eğitim gören ilköğretim öğrencileri bugün evlerine dönebildi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zarar gören evlerde tahliye çalışmalarına başlandığını, evleri zarar görenlerin kalacakları yerlerin belirlenmesine karşın, sel mağdurlarının, yakınlarının yanında kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Zarar gören vatandaşlara gıda yardımlarının yapılmasına ve diğer ihtiyaçların belirlenmesine başlandığını ifade eden Doğan, selin etkili olduğu merkez ve ilçelerde de aynı çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi. Aşırı yağışın kısa sürede afete dönüşmesiyle yerleşim yerlerinde zarara yol açtığını anlatan Doğan, ''Yaraların sarılması için tüm imkanlarımızı seferber ettik'' dedi.

Tüm kamu kurum ve kuruluşların seferber edilerek insanların acılarının hafifletilmesine çalışıldığını ifade eden Doğan, şunları kaydetti: ''Selden hasar gören tüm işyeri ve evler ile tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başlandı. Karayollarındaki olumsuzluklar, çalışmalar sonucunda ortadan kaldırıldı. Şu anda kapalı yol kalmadı. Sel, yollarımıza zarar verdi. Trafiğin aksamaması için de gerekli tüm tedbirler alındı.''

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün de meteoroloji tahminlerine göre 19 Kasım Pazartesi günü yine sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Vatandaşların yaşadığı sıkıntı ve uğradıkları zararın çok üzücü olduğunu ifade eden Aygün, ''Halkımız şunu iyi bilmeli ki bu yaşanan felaket çok ağır ama devletimiz yaşanan acıları ortadan kaldıracak ve yaraları saracak güçtedir'' dedi.

Aygün, sel zararının belirlenmesi için çıkarılacak raporun ilgili bakanlıklara gönderileceğini ve gerekli desteğin de verileceğine inandığını kaydetti. Kızılay Tekirdağ Şubesi ekipleri, selden zarar gören evleri ziyaret ederek, ihtiyaç sahiplerine battaniye, gıda ve giyim eşyası dağıtıyorlar.

EDİRNE

Edirne'nin Keşan ilçesinde, dün selden kapanan Keşan-Enez ve Keşan-Mecidiye karayollarının ulaşıma kapanması nedeniyle taşımalı sistemde eğitim gören ilköğretim okulu öğrencileri, bugün yolların açılmasıyla evlerine döndü.

Keşan'daki ilköğretim okullarında taşımalı sistemde eğitim gören bir grup öğrenciyi taşıyan minibüsler, yolların selden kapanması nedeniyle köylere gidemedi. Öğrenciler, Keşan'daki yurtlarda ve arkadaşlarında konuk edildiler.

Mecidiye beldesinde de taşımalı sistemde eğitim gören 65 ilköğretim okulu öğrencisi, derelerinin taşması nedeniyle geceyi beldedeki ailelerin yanında geçirdi. Bugün bölgede yağış olmaması nedeniyle yolların açıldığını belirten ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin evlerine gönderildiklerini söylediler. 

sabah



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs