En Sıcak Konular

Bakan Başeskioğlu: Dalgalanmalar moral bozmasın

17 Kasım 2007 15:18 tsi
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, zaman zaman Milli Takım ve kulüp takımlarında dalgalanmalar olduğunu belirterek, "Ancak bunlar moralinizi bozmasın. Gelir geçer. Önemli olan altyapısıyla geleceğe yönelik güven veren bir futbol takımını ku

Bakan Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, sentetik çim kaplanan ve yeni tribün inşa edilen Trabzon Yavuz Selim Futbol Sahası’nın açılış törenine katıldı. Törende, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, teknik direktör Ersun Yanal, Kaptan Hüseyin ve Ferhat’ın yanısıra eski futbolcular, kulüp yöneticileri ve vatandaşlarda hazır bulundu.

İl protokolünün konuşmalarının ardından söz alan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzon’un sanatçı ve sporcu yetiştiren bir il olduğunu belirterek, “Trabzon, metrekareye en fazla sanatçı ve sporcu düşen illerden biridir. Bizim de amacımız bu tür yatırımlarla bu oranı artırmaktır” dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Trabzon’da kendisinin de önem verdiği bir projenin Valilik tarafından başlatıldığını vurgulayarak, “Bu proje kapsamında yaklaşık 40 bin genç taranacak ve yetenek testine tabi tutulacak. Bunlardan kabiliyetli olan 6 bini yatkın oldukları spor dallarına yönlendirilecek. Bu projeyi çok önemsiyorum ve tüm ülkeye yayılması için elimden gelen her türlü desteği vereceğim” diye konuştu.

Başesgioğlu, Türkiye’de zaman zaman Milli Takım ve kulüp takımlarında konjenktürel dalgalanmalar olduğunu da kaydederek, "Bunlar moralinizi bozmasın. Bunlar geçer. Herkes için söylüyorum, futbolda bunlar olağandır. Ama önemli olan sonunda, altyapısıyla geleceğe güven veren bir futbol takımını kurumsal hale getirmektir. Bugün Türk futbolunun içinde bulunduğu bazı sorunlar var. Futbolun yönetiminden kulüplerin yönetimine, sporcu sağlığından sporcuların sosyal güvenliğine kadar bir takım yeni düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki dönemde bunları birlikte gerçekleştireceğiz ve başaracağız. Başta önemli branşlar olmak üzere tüm branşlar Türkiye’de hakettiği değeri kazanacak" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, daha sonra iki bakan ve Genel Müdür Atalay’a, Trabzon’daki spor faaliyetlerine yaptıkları katkılardan dolayı birer plaket verdi.

Murat Başesgioğlu ve Faruk Özak, ardından törene katılanlarla birlikte stadın açılış kurdelasını kesti ve gösteri maçının başlama vuruşunu yaptı. Daha önce gösteri maçında forma giyecekleri açıklanan Özak ve Başesgioğlu, Trabzonspor’un kurucularından olan ve dün hayatını kaybeden Nihat Karanis için yapılacak törene katılacak olmaları nedeniyle maçta oynamadan açılıştan ayrıldılar. Bu sırada bir süre top sektiren Faruk Özak’ın “Penaltı atalım” önerisini Murat Başesgioğlu kabul etmedi.

Hurriyet



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs