Denenmedik bir tek yol kaldı! | " /> Denenmedik bir tek yol kaldı! | "/>

En Sıcak Konular

İsimsiz Paşa: Denenmedik bir tek yol kaldı!

17 Kasım 2007 13:40 tsi
İsimsiz Paşa: Denenmedik bir tek yol kaldı! Aktüel'e konuşan emekli bir paşa, 120 kişiyle başlayan PKK'lı sayısının 15-20 binlere ulaşmasının sorumlusunun terörle mücadeledeki yanlışlar olduğunu savundu. Paşa'ya göre terörle mücadelede denenmedik tek bir yol kaldı...

Aktüel dergisine konuşan ve ismi verilmeyen emekli bir Paşa terörle mücadelede her yolun denendiğini, sadece demokratikleşmenin denenmediğini belirtti.

Emekli paşa, terörle mücadele eden Özel Harekâtçıların silahlarının alınmasının ise affedilemez hata olduğunu kaydetti.

Terörle mücadelede yaptıkları yanlışları itiraf eden paşalara bir yenisi daha eklendi. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, eski Genelkurmay Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın Milliyet Gazetesi'nde yaptığı özeleştirilerden sonra Aktüel dergisine konuşan ve ismini açıklamayan bir emekli paşa da bölgede yanlışlar yapıldığını dile getirdi.

21 Ekim 2007'de baskına uğrayan taburun bulunduğu Dağlıca'da iki yıl görev yaptığı belirtilen emekli subay, Özel Harekâtçıların ellerindeki silahların alındığını, bunun yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti. Emekli paşa, şunları kaydetti: "Asker ve jandarma gibi polis Özel Harekât da terörle mücadele için büyük çaba sarf etti. 2001'de Genelkurmay, polis Özel Harekât'ın elinden ağır piyade silahlarını aldı. Bir orgeneral yanımda konuştu: 'Bunların ellerindeki silahlar tehdittir, tehlikelidir." O günden beri eğitim ve atış yapamayan Özel Harekâtçı polislerin şimdi Güneydoğu'ya göreve gönderildiğini biliyor musunuz? Bir hata da 2001'de jandarma istihbarat grup ve timlerinin kapatılmasıydı."

6 yıl gazino müdürlüğü yapan insaların paşa yapıldığını savunan emekli paşa, şu iddiaları dile getirdi: "Paşalarımızın pek çoğu harekât bölgesini bile görmez. İyi savaşmış generaller, komutanlar, paşalar var. Mesela biri, nerede operasyon varsa o tepede askerinin yanında çadırda yatıyor, karargâhını kuruyor, operasyonunu oradan yönetiyor... Ne hikmetse 6 yıl gazino, üstüne 2 yıl orduevi müdürlüğü yapan adamı general yapıyoruz. Ödül ve terfi sistemi adil değil."

PKK'yı bitirmek için legal-illegal her yolun denendiğini; ancak başarılı olunamadığını itiraf eden emekli paşa, "PKK'yı bitirmek için legal, illegal her yol denendi. Öldürdükçe adamlar çoğaldı. İlk günden beri 'son çırpınışları, kanlarında boğulacaklar' dendi, 23 sene sonra hâlâ deniyor. 120 kişiyle 1984'te başlayan PKK, 15-20 binlere çıktı. Bana göre en büyük yanlış, ordunun siyasete bulaşması. Ordu derken, başımızdaki generaller... Cumhuriyet tarihinde 84 yıl ve Osmanlı'nın son dönemlerinde ordu siyasetin içindeydi. Ordunun siyasetin içinde olduğu her dönemde devlet birtakım karışıklıkların içinde olmuş, güç kaybetmiştir. Bize Harp Okulu'nda öğretilen 'Ordu kesinlikle siyasetin dışında olmalı' ilkesidir." ifadelerini kullandı.



Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs