En Sıcak Konular

İşte Millilerimizin Norveç 11'i...

17 Kasım 2007 13:33 tsi
İşte Millilerimizin Norveç 11'i... A Milli Futbol Takım'ımız, 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda bugün Norveç'e karşı son yılların en kritik sınavlarından birini verecek. Ay-Yıldızlı ekibimiz, Oslo'nun dondurucu soğuğunda milyonların hayalini gerçekleştirmek için sahaya çıkacak

Galibiyet haricindeki her türlü sonuç gruptan çıkma hayallerimizi donduracak. Saat 20.00'de başlayacak karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlanacak.

İsviçre ve Avusturya'da düzenlenecek 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmak isteyen Türkiye, bugün grubunda Norveç ile final niteliği taşıyan kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Ay-Yıldızlı ekibimiz, deplasmanda Norveç'i yenmesi halinde İstanbul'da da Bosna-Hersek'i geçerse grubunu Yunanistan'ın arkasından ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonası'na katılacak.

Milli Takım'ımız, Norveç'e yenilmesi durumunda, 2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'ndan sonra 2008 Avrupa Şampiyonası'na da veda etmiş olacak. Norveç karşısında alınacak bir beraberlikte ise şansımızı son karşılaşmaya taşıyacağız. Türkiye'nin son maçta Bosna-Hersek'i yenmesi, Norveç'in de Malta'ya yenilmesi halinde Ay-Yıldızlı ekibimiz yine Avrupa Şampiyonası'nın yolunu tutacak. Bu ihtimali A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bile zor görüyor. Bu yüzden millilerimiz, bugün Norveç'i deplasmanda yenerek Türkiye'ye yeni bir zaferle dönmeyi hedefliyor.

Millilere pasaport işkencesi

Norveç'in iklim şartlarına uyum sağlamak için dört gündür Estonya'da kamp yapan Ay-Yıldızlı kafile, dün öğle saatlerinde özel bir uçakla karşılaşmanın oynanacağı Norveç'in başkenti Oslo'ya geçti. Norveç polisi, Milli Takım kafilesindeki yönetim, teknik heyet ve futbolcuların pasaportlarını tek tek kontrol etti. Bir kişinin kontrolü yaklaşık 10 dakika sürdüğü için kafilenin alandan ayrılması da gecikti. Buna kontrolden çıkan herkes tepki gösterdi ve Norveç polisini kınadı. Oslo'ya geçen milli futbolcular, dün Norveç maçının son taktik çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Ulleval Stadı'nda gerçekleştirdi. Sakatlığı devam eden Yıldıray Baştürk, bu önemli karşılaşmada forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan kaleci Volkan ile hastalıkları geçen Mehmet Aurelio ve Serhat Akın ise takımdaki yerini alacak.

Teknik Direktör Fatih Terim, Norveç karşısında sahaya süreceği ilk 11'i de büyük ölçüde kafasında belirledi. Kaleyi Volkan Demirel'e teslim etmeyi düşünen Terim, savunmada ise Hamit, Servet ve Emre Aşık'a görev verecek. Tecrübeli teknik adam, sol kanatta ise Hayrettin Yerlikaya ile Hakan Balta arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Orta sahayı teknik kapasitesi yüksek oyunculardan oluşturmak isteyen Terim; Gökdeniz Karadeniz, Emre Belözoğlu, Mehmet Aurelio ve Arda Turan'ı oynatmayı planlıyor. Fizik gücü yüksek olan Norveç karşısında Fatih Terim, orta sahayı teknik becerisi yüksek oyuncularla kontrol altında tutmayı hedefliyor. Mehmet Aurelio daha çok savunma oyuncularına yardım edecek. Terim, Mehmet Yıldız ile Nihat Kahveci'yi çift forvet oynatırken, orta sahada son haftalarda formsuz olan Tuncay Şanlı'yı da yedeğe çekti. Terim, Gökhan'ı da yedek soyundurmayı düşünüyor.

Terim: Sorumluluğu alacak erdeme sahibim

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün oynanacak Norveç maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, kaybetme korkusu yaşamadığını söylerken istifanın sinyallerini de verdi. Maçın kaybedilmesi halinde istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara da cevap veren Terim, "Kaybetme korkusu yaşamıyorum. Oyuncularıma da bunu yaşatmamak için çalışıyorum. Ben hayatta her şeye hazırlıklıyım. Sorumluluğumu da çok iyi biliyorum. Bu tip maçları da çok oynadım. Önemli olan, kaybetme korkusunu kazanma azmine çevirmektir. Ben de bunu başardığımızı düşünüyorum." dedi. Fatih Terim, "Carew'den çekiniyor musunuz?" sorusuna ise, ''Carew, çok etkili bir oyuncu. Gruplarda da çok etkili oynadı. Hakikaten bugün Avrupa'nın en iyi oyunculardan bir tanesi.'' diye cevap verdi.

Riise: Beşiktaş taraftarına hayran

Norveç Milli Takımı'nın Liverpoollu yıldızı John Arne Riise, Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 yenildikleri maçta Beşiktaş seyircisine hayran kaldığını söyledi. Norveçli yıldız, "Beşiktaşlı taraftarlar takımlarını inanılmaz destekliyor. 90 dakika boyunca hop oturup hop kalkmalarını hiç unutmayacağım. Beşiktaş'ın o gün kazanmasında taraftarlarının ateşli desteğinin büyük rolü vardı." diye konuştu. 8-0 yendikleri Beşiktaş maçının kendileri için de sürpriz olduğunu söyleyen Riise, o karşılaşma öncesi gruptaki durumlarının çok kötü olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş'a İnönü Stadı'nda 2-1 yenildikten sonra gruptaki işimiz zora girmişti. Bu yüzden sahamızda oynayacağımız bu maç gruptaki son şansımızdı. Bu yüzden karşılaşmaya çok iyi konsantre olmuştuk. İlk 45 dakikayı da 2-0 önde bitirince soyunma odasında, ikinci yarıda kaç gol atacağımızı konuşmaya başladık. O gün çok daha farklı kazanabilirdik." şeklinde konuştu.

HAKEM: Markus Merk

SAAT: 20.00

STAT: Ulleval

YAYIN: Kanal D

NORVEÇ: Opdal, Storbaek, Hangeland, Hagen, Riise, Helge Riise, Tetey, Carew, Hasted, Petersen, İversen

TÜRKİYE: Volkan, Hakan Balta, Emre Aşık, Servet, Hamit, Arda, Aurelio, Emre, Gökdeniz, Nihat, Mehmet Yıldız

ZAMAN



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,461 µs