En Sıcak Konular

‘Sayın Öcalan' diyen DTP PM üyesine 1 yıl hapis

17 Kasım 2007 10:59 tsi
BİNGÖL'de yaptığı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) Parti Meclisi (PM) üyesi Medeni Kırıcı'a 1 yıl hapis cezası verildi. Ceza, 10 aya indirildi.

6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya, Bingöl'deki Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada terörist başı Abdullah Öcalan'a ‘Sayın' dediği için hakkında ‘Yasa dışı örgüt propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek' suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Medeni Kırıcı ile ile avukatı kapatılan DEP'in eski milletvekili Sedat Yurtdaş katıldı. Kırıcı, Almanya'da doğup- büyüdüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Daha sonra ülkemi sevdiğim için severek ve isteyerek döndüm. Ben şu anda suçlandığım maddeleri kendime uygun görmüyor ve kabullenemiyorum. Ben suç işlemek kastıyla hareket etmedim. Parti çerçevesi içerisinde konuşma yaptım. Yaptığım konuşmalar genelde bu tespite ilişkindir. Suç işlemeye yönelik değildir. Ben suçsuzum beraatimi istiyorum.”

Mahkeme heyeti, Medeni Kırıcı'yı 3 bin 713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2'nci maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 10 aya indirdi.

Medeni Kırıcı, Bingöl’de yaptığı konuşmanın ardından Bingöl'de gözaltına alınmış, yapılan sorgulamasından sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu. Kırıcı, 12 gün tutuklu kaldıktan sonra avukatların yaptığı itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
 Hürriyet



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,326 µs