En Sıcak Konular

Ağaoğlun'dan DTP'nin kapatılmasına tepki

16 Kasım 2007 23:06 tsi
Ağaoğlun'dan DTP'nin kapatılmasına tepki DTP'nin kapatılması iddianamesinde adı geçen yazar Adalet Ağaoğlu, iddianamede adının geçmesine ve tesbitlerinin deliller arasında sayılmasına tepki gösterdi. Ağaoğlu, DTP'nin Meclis'te olması gerektiğini söyledi.

Yazar Adalet Ağaoğlu, DTP'nin kapatılması iddianamesinde adının geçmesi ve tesbitlerinin deliller arasında sayılmasına tepki gösterdi. Rahatsızlığı nedeniyle bu konudaki haberleri izleyemediğini belirten ve haberi NTVMSNBC'den öğrenen Ağaoğlu, “Sadece şunu söyleyebilirim; Nereden çıkarıyorlar!” dedi.

Ağaoğlu şöyle devam etti:

Sadece şunu söyleyebilirim, nereden çıkarıyorlar, DTP'nin kapatılmasıyla benim istifa metnim arasındaki bağlantıyı? İşte bahane! Daha doğrusu ben DTP'nin Meclis'te kalmasına taraftarım, asla kapatılmasını da istemem. Seçimle gelmişlerdir, Meclis'telerdir ve bunu çok yararlı buluyorum. Orada üstlerine düşen görevleri de yapmalarını bekliyorum.

BENİM İSTİFAMIN OLUMLU SONUCU
Benim istifamın gerekçelerine bakarsanız “şimdiki zamanda” diyorum; O zaman DTP Meclis'te filan değildi. Bunu, benim istifamın çok olumlu bir sonucu olarak görüyorum. Ve orada kalmasını da savunuyorum. DTP ile İHD'nin birleştirilmesi meselesini kapatalım şimdi. Bu uzun bir konu ve hukuki bir sorun. DTP'nin değil, hiçbir partinin, hiçbir güç tarafından kapatılmasına taraftar değilim.

NE OLURSA MECLİS'TE OLACAK
Buna karşılık, şiddet kimden nasıl gelirse gelsin, teröre ve şiddete karşıyım. Benim temel görüşlerim bunlar. Benim istifamla, Meclis'e grup olarak girmiş bir partinin kapatılması arasında nasıl bir ilgi var? Ben DTP'nin kapatılmasına karşıyım. Meclis'te olmasını istiyorum. Ne olursa orada olacak.

aktifhaber



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs