En Sıcak Konular

Anlaşma tamam: "İran'a baskı artacak"

16 Kasım 2007 22:08 tsi
Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda'yı Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı George Bush, İran'a nükleer faliyetler konusunda baskının artacağını söyledi.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Bush, hassas nükleer faaliyetlerini askıya almaması halinde İran'a uluslararası baskıların artacağını belirtti ve bu konuda Fukuda ile görüş birliğine vardıklarını kaydetti.
 
Bush, İran'ın elinde atom bombası olmasının Ortadoğu bölgesindeki güvenliği tehdit edeceği konusunda Fukuda ile aynı görüşte olduğunu da belirtti ve iki ülkenin, diplomatik yollarla, İran'ın tutumunu değiştirmesi için çabalarını ortak sürdüreceğini ifade etti.
 
Göreve eylül ayında gelen Fukuda da Bush ile başbaşa yaptığı bu ilk görüşmede, Hint Okyanusu'ndaki Amerikan ve müttefik gemilerine yakıt ve su temin edilmesine ilişkin düzenlemenin yenilenmesinin Japon muhalefeti tarafından engellenmesi konusunda da Bush'a bu misyonun en kısa süre içinde yeniden başlanması için elinden geleni yapma sözü verdiğini açıkladı.
 
Görüşmede 1970 ile 1980 arasında Kuzey Koreliler tarafından kaçırılan Japonlar konusuna da değinildiği belirtilirken, Bush da bu konuya ilişkin olarak "Japon halkına, Japonların, Kuzey Koreliler tarafından kaçırılması olayını unutmayacağız diyorum" açıklamasında bulundu.
 
Tokyo, Bush'tan, kaçırılan Japonlar meselesi halledilmeden, şubat ayında yapılan anlaşma uyarınca nükleer tesislerini kapatması karşılığında Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmamasını istiyor.

CNNTurk



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs