İslam alemini eleştirdi | " /> İslam alemini eleştirdi | "/>

En Sıcak Konular

İngiliz Parlamenter İslam alemini eleştirdi

16 Kasım 2007 20:14 tsi
İngiliz Parlamenter İslam alemini eleştirdi İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Kudüs buluşmasında konuşan İngiliz Parlamenter George Galloway, islam alemini eleştirdi. İngiliz Parlamenter, "Nasıl olur da bir milyarı bulan İslam alemi, Kudüs'ü kurtaramaz?" şeklinde konuştu.

'Nasıl olur da Müslümanlar Kudüs'ü kurtaramaz'
İngiliz Parlamenter George Galloway, "Kudüs kenti Arap ve Müslümanların kendisinden vazgeçemeyecekleri bir hazineleridir" dedi.

İngiliz Parlamenter, Arap ve İslam ülkelerini eleştirerek "Nasıl olur da bir milyarı bulan İslam alemi, Kudüs'ü kurtaramaz?" şeklinde konuştu.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Kudüs buluşmasında konuşan Galloway, Filistin ve Kudüs'ün siyonistlerin tarihî gerçekleri tahrif çabalarına rağmen Arap ve İslâmî kalacağını belirterek, Kudüs kentinin Arap ve Müslümanların kendisinden vazgeçemeyecekleri bir hazineleri olduğunu belirtti.

Konuşması, buluşmaya katılan 3 binden fazla kişinin hararetli alkışıyla karşılanan Galloway, Arap ve Müslümanların 2003 yılında Irak'tan başlayan büyük bir işgal operasyonuyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Arap ve Müslümanları bağımsızlıklarını ve özgürlüklerini sonuna kadar savunmaya çağıran İngiliz parlamenter, Şeyh Ahmet Yasin ve Yasir Arafat gibi büyük insanlar yetiştirmiş bir milletin yenilmeyeceğini, işgali er ya da geç topraklarından kovacağını söyledi.

Bölgede direnişe önderlik eden işgal karşıtı güçlerin önemine değinen Galloway, Hamas ve Hizbullah'ı kahraman hareketler olarak niteledi.

Filistin'de 1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin ortasında oturan Galloway, Gazze Şeridi'ne layık görülen ablukayı kınayarak halklarının birliğini, davalarının selametini sağlamak için Filistinlilerin birleşmeleri gerektiğini kaydetti.

İstanbul'da düzenlenen ve yüzlerce delege, temsilci ve tanınmış simanın katıldığı Uluslararası Kudüs Buluşması üç gün sürecek.

dunyabulteni



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,499 µs