En Sıcak Konular

6 saatte metrekareye 120 kg yağış

16 Kasım 2007 19:51 tsi
Silivri'de etkili olan yağış sonucu, ilçede 6 saat içerisinde metre kareye 120 kilogram yağış düştüğünü belirtildi. İlçede 300 kadar ev taşan dereler sonrası sular altında kaldı.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, yaptığı açıklamada, Bolluca, Tuzla ve Çamurlu derelerinin taştığını ve bölgedeki yerleşim yerlerinin büyük kısmının su altında kaldığını bildirdi. Yağmurun hafiflediğini belirten Turan, ''Silivri'de bugün 6 saat içerisinde metre kareye 120 kilogram yağış düştü. Bu ciddi bir oran. 200-300 evin su altında olduğunu tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Turan, yazlık bölgelerdeki su altında kalan boş evlerin sahiplerinin kendilerine henüz müracaat etmediğini dile getirerek, bu yönde bir bildirim gelmesi durumunda su altında kalan ev sayında artış meydana gelebileceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, itfaiye ve diğer birimlerle aldıkları önlemlerin sürdüğünü aktaran Turan, bu kapsamda dere yataklarının açılması ve kesitlerin kapanmaması için çalışmalara devam edildiğini kaydetti.

Hüseyin Turan, Bolluca deresinin yukarısında yaşayan 100 Roman ailenin de spor salonuna yerleştirildiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu vatandaşlara giyecek ve gıda yardımı yapıldığını bildirdi. Trafikte ise Silivri'den Edirne istikametine Kınalı Mevkii'nde kamyon dışındaki araçların geçemediğini belirten Turan, Silivri'de en son 1991 yılında sel baskını yaşandığını, bunun tekrar etmemesini ümit ettiklerini söyledi. Turan, dere ıslahları ile ilgili yaptıkları çalışmaların zaman zaman mahkeme tarafından durdurulduğunu kaydetti.

haber7



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs