Vallahi billahi kitabın geliri çocuklara! | " /> Vallahi billahi kitabın geliri çocuklara! | "/>

En Sıcak Konular

Andımız: Vallahi billahi kitabın geliri çocuklara!

16 Kasım 2007 17:06 tsi
Andımız: Vallahi billahi kitabın geliri çocuklara! 27 Nisan e-muhtırasından sonra şenlikli muhalefetleriyle dikkat çeken Genç Siviller yine işbaşındaydı. Hayykitap’tan çıkan “İçeride Eylem Var” kitaplarının tanıtım toplantısında Genç Siviller mizah gücü yüksek, yaratıcı eylemleriyle bası

27 Nisan e-muhtırasından sonra şenlikli muhalefetleriyle dikkat çeken Genç Siviller yine işbaşındaydı. Hayykitap’tan çıkan “İçeride Eylem Var” kitaplarının tanıtım toplantısında Genç Siviller mizah gücü yüksek, yaratıcı eylemleriyle basının huzuruna çıktılar…

Salonda ne mikrofon vardı ne de kürsü… Foto muhabirlerinin gözleri en iyi açıyı yakalamak için konuşma kürsüsünü ararken, ellerinde pankartları ve düdükleriyle onlarca aktivist ‘salonu bastı’. ‘Panellerin dünyanın en sıkıcı toplantıları’ olduğunu dile getiren genç siviller basın toplantılarıyla da böylece bir ilke imza atmış oldular, toplantı salonunu sokağa dönüştürerek megafonla davetlilere seslendiler.

“Vallahi billahi söz veriyoruz kitabın geliri çocuklar için siyaset okuluna”

Önce İngiltere’de okuyan “tuzu kuru genç sivil” Fatih Demirci aldı megafonu eline… “Şu ölümlü dünyada bizim de bir kitabımız oldu diyebilen şanslı insanlar olarak, İÇERDE EYLEM VAR isimli kitabımızın çıktığını buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz! Kitaptan elde edeceğimiz gelirin vallahi billahi tamamını Şubat ve Haziran ayında gerçekleştireceğimiz Çocuklar için Siyaset Okulu projesinde harcayacağımızı buradan kamuoyuna haykırıyor, sizleri kitabımızdan üçer beşer almaya davet ediyoruz” dedi.

Farklı çağlardan farklı konuklar

Ardından söz sırası kitaptaki tarihi buluşmada da adı geçen farklı çağlarda ve farklı kıtalarda yaşamış düşünürler Foucault, Gazali ve ‘Cumhuriyetin gözüyaşlı çocuğu’ etkinliğinde de genç sivillerin yanında yer alan İzmir suikastı davasında idam edilen Cavid Bey’e geldi.

Genç sivillerin “haber grubumuzun en güzel üyesi” sözleriyle ‘içerideki eyleme’ davet ettiği Sanatçı Lale Mansur da aldı eline megafonu ve “Hayatımda gördüğüm en ilginç sivil başkaldırı. Beni genç olmadığım halde kabul ettiler” dedi.

Genç sivillerin “arkamızda hep o vardı, büyük ağabeyimiz ” diyerek söz verdiği Ferhat Kentel ise “Arkanızda değilim aslında iç içe bir yerlerdeyiz. Siz insanlara kelime veriyorsunuz, size minnettarım” diye konuştu.

Mevlana’dan Sezen Aksu’ya

Hayykitap’tan çıkan “İçeride Eylem var” kitabında genç sivillerin “deneysel çalışmadır, evde tek başınıza denemeyin” uyarısıyla yer verdiği tarihi buluşma bölümü dikkat çekici. Gramsci, Mevlana, Foucault, Gazali, Arendt, İdris Küçükömer, Negri, Mete Tunçay, Etyen Mahçupyan gibi düşünürler bu bölümde genç siviller tecrübesini ve tabii ki Türkiye’yi konuşuyor. Yuvarlak masa toplantısında Sezen Aksu, Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş de söz alıyor.

“Şefimiz yok, sözcümüz var”

Kitabın iddialı bir diğer bölümünde ise Türkiye’de ilk defa bu derece içerden bir sivil toplum eleştirisi yapılıyor. Eleştirel olduğu kadar da eğlenceli bir dil kullanılıyor.

Mersinli çobandan seçimzedeye; Etilerde yaşayanından tuzukurusuna kadar Genç Sivillerin sıradan ama sürükleyici hayat hikayeleri yine bu kitapta okurla paylaşılıyor.

Ve genç siviller diyor ki: “Kitabımız 8 YTL’den satılmaktadır. İsteseniz parayla satın alamayacağınız kadar kıymetli medya ilişkileri taktiklerimiz ve eylem tecrübelerimiz aktarıldığı sayfalar da bu fiyata dâhildir. Hayy Kitap’tan çıkan, tüm seçkin kitapçılarda ve internette satışa sunulan kitabımızda Mart ayından bu yana yayımlanan okumaya doyamadığınız eylem ve kampanya metinlerini de yer almaktadır.”

İyibilgi.com



Bu haber 3,766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs