Yahudi Barzani’nin Nazi P | " /> Yahudi Barzani’nin Nazi P | "/>

En Sıcak Konular

Yahudi Barzani’nin Nazi P

16 Kasım 2007 15:55 tsi
Yahudi Barzani’nin Nazi P Siz zannediyorsunuz ki, herşey siyasetle, ekonomi ile dönüyor, yaşananların metafizik karşılığı hiç yok! Olur mu? Öyle olsa Yahudi aşiretinin gamalı haçlı askerleri olur mu? İsrail’in Cumhurbaşkanı ‘su tableti” ister mi? Herkes teröre la

Çok da detayına girmeyelim ama, zira çoktur bu ülkenin iyi saatte olsunları, Barzan(i) aşiretinin Yahudi kökleri olduğu, hatta “haham”ları ile meşhur olduğu pek bilinir, Kuzey Irak söylencelerindendir!

İşte şimdi onun “phesmergeleri” Prusya ekolü miğferlerinde “gamalı haç” taşıyorlar. Taşıyınca da, en cüce sütundan olsa da, iki üç satıra preslense de, gazetelerin “faşist peşmerge” mini spotlarına hedef oluyorlar.

Doğrudur! Gamalı haç, Nazilerin en bilinen ana sembolüdür ve bu dünya durdukça hem eksik bıyık Hitler’le hem de Yahudi soykırımıyla ve dahi faşizmle birlikte anılacaktır.

Lakin yine de paradoks “sarih”tir! Barzani’nin şalvarlı peşmergeleri nere, Heinrich Himmler’in deri ceketli, siyah üniformalı SS subayları nere?

Haham soyundan yine eksik bıyık Barzani’nin peşmergeleri nasıl Faşist olabilir ve nasıl gamalı haç taşıyabilir? “Northern Iraq”ın Kürt milliyetçiliği o denli alıp yürümüş demek ki, “Molla Mustafa”yı falan unutup, işi “Deutchland Deutchland uber alles”e kadar bağlamışlar.

Yine de “eğitim şart”! Zira miğferlerin üzerine “dört kollu rüzgar gülü”nü nakşetmekle olmuyor bu işler! Zira ağababa onbaşı Hitler’in dahi orijinal buluşu değildir gamalı haç!

Kökünü bildiniz mi, “bu topraklarla nasıl halvet olduğunu” da bir tamam öğrenirsiniz. Bizimde katkımız bu olsun şimdilerde yol tutup PKK’nın rızkını kesen peşmergelere!

Dediğimiz gibi gamalı haçı Nazi dünyasına armağan eden ve sembolleştiren kişi Adolf Hitler’dir. Ama “grafik tasarım”, yani yaratılması ona ait değil.

Efendim, “haç” mevzuu derindir. Biraz da çetrefilli. Haç çoktur. Kelt Haçı, Kıpti Haçı, Kancalı Haç, Hilal Uçlu Haç. Lorainne Haçı, Haç uçlu Haç, Decusatta Haç, Doğuya özgü Haç (Ortadokslar kullanır), Balık Kuyruklu Haç, Ok Uçlu Haç, Düğümlü Haç, Kudus Haçı, Malta Haçı, Papaya Haç, Wotan Haçı, Mesih Monogramları, sair.

Tabii bir de “Gamalı Haç”. Gamalı Haç pek belli bir kültüre veya bölgeye de ait sayılmaz. Ama önce şunu söyleyelim. Gamalı Haç’a “Swastika” denir! Genel bir ifadedir ve adı budur. 

Bu adla birlikte de siyasi mesajını yitirip metafizik boyuta geçer. Kökü budur. Kültür de tanımaz. Size garip gelecek ama Buda imanında da vardır Kızılderili tapınısında da, İskoçlarda da vardır tabii Masonlarda da. Hinduları ve elbette Hıristiyanlığı saymıyoruz. Bu yüzden peşmergelerin kullanmasında da şaşılacak bir şey yok.

Ama önemlisi şudur. Gamalı Haç, yani Swastikalar “tarih öncesi”nden kalma bir semboldür. Sanskritçe’den gelir. “Su” (iyi) ve “asti” (olmak) kelimelerinin birleşmesindendir.

Tabii yine garip oldu ama “iyi olmak” demektir! Kökeni pek çok uygarlığa; Mayalar, Navarrolar ve Sümerler’e(!) kadar gider. Yani 4000 yıllık bir geçmişe. “Mu” meselesi de var ama hiç girmeyelim.

Şimdi gelelim sadede. Swastika’nın yani Gamalı Haç’ın dört kolu dört kozmik gücü simgeler! Ateş, Su, Hava ve Toprak! (Tahta yok!) Bazı bilgiler (!) ve bazı kaynaklar (!), bu sembol sayesinde dört kozmik gücün kontrol altına alınarak (!) büyü yapıldığını söyler.

Bu kadar diyelim! Ya da biraz daha ekleyelim… 2. Dünyü Savaşı’nda lanetlenen bu sembolü, 1. Dünya Savaşı’nda ABD uçakları taşıyordu. Yani? Yanisi yok. Not bunlar. Bir tane daha yazalım.

Vakt-i zamanında “Black Order of Thule” diye bir grup vardı. Onun sembolü de gamalı haçtır. “Ne iş yaparlardı” derseniz, “Okültizm” ile uğraşırlardı. Adolf Hitler’de bu grubun bir üyesiydi.

Dedikodu çok. Kiliselerde de çoktur bu işaret. Özellikle uzak asya kiliselerinde. Mesela Kore’de. Bazı münafıklar “pagan” sembolününün İsa efendimizin evinde ne işi olduğunu sorabilirler. Bilmiyoruz!

Büyüye inanırsınız inanmazsınız ayrı konu. Ama derler ki, “dua edin gamalı haçın kolları saat yönündeydi. Ya tersi olsaydı?!” Artık peşmerge "brother"lar bu gamalı haçları ABD kasklarına bilerek mi taktılar bilmeden mi bilmeyiz. Vebali boyunlarına!

Bilinen şudur gamalı haça ilişkin en eski bulgulardan biri Mezapotomya'ya aittir. Paraların üzerine kazınırdı!

Not: Haberin resminde yer alan binayı anımsadınız mı?




Bu haber 7,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs