Ruhban okulu yeniden gündemde | " /> Ruhban okulu yeniden gündemde | "/>

En Sıcak Konular

Ruhban okulu yeniden gündemde

16 Kasım 2007 12:56 tsi
Ruhban okulu yeniden gündemde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, ''Türkiye'nin, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açma yönünde kendi sistemi içinde bir yol bulmasını umduğunu'' söyledi

Nicholas Burns, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Avrupa alt komitesinde ABD-Yunanistan ilişkilerinin değerlendirildiği bir oturumda konuştu.


Haber 10'dan alınan bilgiye göre, Burns, iki ay önce Türkiye'ye yaptığı ziyareti, İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Ankara'da Türk liderlerle yaptığı görüşmelerini hatırlattı.


ABD'li Burns, "Biz Türkiye'nin, kendi sistemi ve yasal yapısı içinde çalışarak bir yol bulmasını ve Heybeliada Ruhban Okulu'nu yeniden açmasını, patrikhanenin kendi içinde hareket etme özgürlüğüne izin verecek tedbirlerin alınmasını ümit ediyoruz. Bu meseleyi sürekli gündeme getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz" dedi.


Burns, "Heybeliada Ruhban Okulu yeniden açılırsa bu çok önemli dini kurumun gelecekte kendini büyütme imkanı bulacağını, ABD'nin, bunun er ya da geç olacağına inandığını" söyledi. Burns, "bu konuda Türk hükümetiyle birlikte çalışmak istediklerini" de belirtti.


Kıbrıs Rum kesiminde şubatta yapılacak "başkanlık" seçimlerine de işaret eden Burns, "bu seçimi takiben ABD'nin, Kıbrıs sorununa çözüm yönünde BM'nin yenilediği çabalarını kuvvetle desteklediğinin görüleceğini" ifade etti.


"Bizzat kendisinin birkaç ay içinde Ada'ya gitmeye niyetli olduğunu" belirten Burns, "ABD'nin yıllardır bölgeye üst düzey bir yetkili göndermediğini" kaydetti ve "Kıbrıs'ta daha fazla Amerikan sesine ihtiyacımız var" dedi.

 



Bu haber 218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs