En Sıcak Konular

Teröristin akılalmaz itirafları

16 Kasım 2007 12:35 tsi
Pişman olup teslim olan terörist PKK'nın yapacaklarını itiraf etti. İşte o itiraflar...

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra bombalı eylem yapmak üzere geldiği İstanbul’da yakalanan V.Y., şehirlerde yapmayı planladıkları eylemleri, kamuoyunda tepki çektiği için ‘Kızıl Akrepler’ adıyla üstleneceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK’ya 5 yıl önce katılan ve Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bir süre örgüt adına faaliyet yürüttükten sonra sahte pasaportla İran’a, buradan da Kuzey Irak’taki kamplara giderek örgütün özel kuvvetlerinde silahlı eğitim alan V.Y., güvenlik güçlerine önemli itiraflarda bulundu.

ŞEHİR EYLEMLERİ YAPACAKTIM

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüt üyesi olmak suçundan 10 yıl hapis istemiyle yargılanan V.Y., Hınere Kampı’nda suikast, sabotaj, istihbarat, operasyon eğitimi aldığını belirterek şu itiraflarda bulundu:

“Biz 18 kişilik bir takımdık. Özel Kuvvetler konferansında istihbarat birimine seçilerek, şehir eylemleri üzerine eğitim aldım. Ardından Ege Bölgesi’ne giderek ekonomik ve turistik alanlara bombalama tarzı eylem yapmamız istendi. ‘Bahoz’ kod adlı Fehman Hüseyin bana 2 bin dolar verdi.
Sonra sınırı geçerek Gabar Dağı’na geldik ve burada o dönem Botan genel sorumlusu olan ‘Ape Hüseyin’ kod adlı Kadri Çelik ve ‘Sedat’ kod adlı tabur sorumlusuyla görüştük. Bana burada sahte kimlik verildi ve Beşiri yakınlarındaki Mava Dağı’na bir grupla geldik. Burada temin ettiğim sivil elbiseleri giyerek bir pamuk işçisinin evinde 1 gece kaldıktan sonra İstanbul’a geldim. Kuzey Irak’taki kampta bize bir dijital fotoğraf makinası verilmişti. Bu makinanın içinde bir Çip vardı. Bu çipte haberleşme şifreleri ile bomba yapımını anlatan şemalar vardı. Sonra eylem yapma fikrimden vazgeçip örgüt ile bağımı kopardım. Nufüs müdürlüğüne giderek kendi kimliğimi çıkarıp askere gitmeye karar verince güvenlik güçlerince yakalandım''

APO’NUN AVUKATI KAMPTA

Hınere Kampı’ndaki özel kuvvetler birliğinde ayrıca Endonezya uyruklu kadın bir PKK’lının bulunduğunu, bu kişinin kendilerine karate ve tai boks eğitimleri verdiğini anlatan V.Y. ifadesine şöyle devam ettiB “Apo’nun avukatlığını yapan İrfan Dündar Hınere Kampı’na gelerek bir hafta yanımızda kaldı. Bu süre zarfında bize sürekli Abdullah Öcalan ile ilgili bilgi veriyordu. Şehirlerdeki bombalı saldırıları gerçekleştiren TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri), doğrudan Kandil’deki ‘Bahoz’ kod adlı Fehman Hüseyin’e bağlıdır. Ben de İstanbul’da yapacağım eylemleri Kızıl Akrepler adına üstlenecektim. Bu ismi örgüt yönetimi belirledi. Örgüt, kent merkezlerindeki bombalama türü eylemlerde kamuoyunun tepkisini çekmemek için bize, ‘yaptığınız eylemleri sakın PKK adına üstlenmeyin. Bu tarz eylemleri farklı isimlerle sahiplenin. Bu nedenle sivillere yönelik eylemler TAK adıyla üstleniliyor. Silahlı güçlerin büyük bölümü son dönemde Behdinan adı verilen Zap, Çemço, Kurejahro ve Hınere alanına kaydırıldı. Ben hiçbir eyleme katılmadım. Vatani görevini yaptıktan sonra evlenip düzenli bir hayat kurmak istiyorum. Çok pişmanım."

İnternet haber



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs