gölge adamı yazdı! | " /> gölge adamı yazdı! | "/>

En Sıcak Konular

Economist gölge adamı yazdı!

16 Kasım 2007 12:20 tsi
Economist gölge adamı yazdı! Dünyaca ünlü ekonomi politik dergisi The Economist son sayısında son dönem Türk dış politikasının arkasındaki 'gölge adam'ı yazdı. İşte bir İngiliz dergisinin gözünden 'Türkiye’nin iddialı yeni dış politikanın arkasındaki vizyon sahibi'...

İngiltere'nin önde gelen dergilerinden The Economist son sayısında son dönem Türk dış politikasının mimarlarından Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu yazdı.

The Economist, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’ın TBMM’ye hitap etmesinin Türkiye için “tarihi bir an" oluşturduğunu vurguladı. “Birkaç yıl öncesine kadar Amerika ve İsrail ile yakın bağları olan Türkiye’nin, Arap komşularınca Batı’nın yardakçısı olarak küçümsendiğini ancak bu imajın ılımlı İslamcı Adalet ve Kalkınma partisinin 5 yıl önce iktidara gelmesi ile silindiği"ni belirten dergi Prof. Davutoğlu’yu “iddialı yeni dış politikası arkasındaki beyin" olarak nitelendirdi. 

Milliyet'in haberleştirdiği yazıda dergi Prof. Dr. Davutoğlu’nun perde arkasındaki etkisinin sorgulanmayacak kadar büyük olduğunu savundu ve "genç Dışişleri Bakanı Ali Babacan, nereye giderse Sayın Davutoğlu’nu yanında götürüyor" diye yazdı.
      
“Sayın Davutoğlu’nun Türkiye’yi bölgede kilit bir ülkeye dönüştürme isteği, vizyonunun merkezi bir unsurdur" diyen dergi, Davutoğlu’nun, Türkiye’nin AB üyeliğine büyük destek sağladığına da işaret etti.

Türk dış politikası demek Davutoğlu demektir!

The Economist şöyle yazdı:

“Irak’taki kaos ve PKK saldırılarının tırmanması Türkiye’nin en büyük baş ağrısı olmayı sürdürüyor. Ancak burada da Türkiye inisiyatif alıyor. 5 Kasım’da Sayın Rice’nin de katıldığı Irak’ın komşuları konferansı düzenledi. Bir gün sonra Davutoğlu, Sayın Erdoğan ile birlikte Washington’a uçtu. Sayın Erdoğan ile George Bush arasındaki görüşmeye katılan birkaç Türkten biri idi. Türk dış politikası demek, Sayın Davutoğlu demektir.



Bu haber 1,048 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs