En Sıcak Konular

Komutan o geceyi anlattı

16 Kasım 2007 10:58 tsi
Saldırı 3 noktadan yapılmış. İlker Başbuğ Dağlıca saldırısını anlattı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, KKTC’nin 24’üncü Kuruluş Yılı Resepsiyonu’nda 12 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan Dağlıca saldırısına açıklık getirdi.

100'DEN FAZLA TERÖRİST

Bizim saptamalarımıza göre saldırıda bulunan terörist sayısı 100'den fazla. Saldırı tek nokta üzerinde oldu diye yorumlar yapıldı. Halbuki saldırı 3 ayrı noktada aynı anda cereyan etti. Bölgede takviyeler geç oldu gibi yorumlar yapıldı. Değerli arkadaşlar, tabur kendi kendine yeten bir birliktir, o taburu ayrıca takviye etmeye gerek yoktur. Örneğin takviye ile ilgili olarak, bir köprünün patlatılması olayı hatırlayacaksınız.

Sanki takviyelere bir neden olarak görüldü. O köprünün tahrip edilme saati 13.00 neredeyse çatışmaların bittiği saat. Yani o köprü Dağlıca ile Yeşiltaş arasında bir köprü bunun takviye ile bir ilgisi yok. Şimdi o köprü niye patlatıldı. Şu an ben bile o konuda zorlanıyorum. Diğer bir olay teknolojik olanaklar.

İşte teknolojik olanaklar var mıydı? Bizim o bütün bölgedeki teknolojik olanaklar açısından ciddi sorunumuz yoktur. Kaynak sorunu da yok. Teknolojik olanaklar var, evet teknolojik olanaklar herşeyi çözer. Bu yanlış bir düşünce. Teknolojik olanaklar arazi yapısından etkileniyor, hava şartlarından etkileniyor. Ayrıca 2003'ten beri Irak hava sahasının kontrolünün ABD'de olduğunu da ayrıca bir yere not edin.

3 AYRI İSTİKAMETTEN

İstihbarat konusuna değinildi. İstihbarat yok şöyle böyle. Bunların hiçbiri doğru değil, elbette istihbaratımız var. Ancak hiçbir yerde bütün sorulara anında doğru cevap verecek istihbarat mevcut olması imkân dahilinde bir şey değil. İlk bilgilerden sonra şu gerçeği de gördük. Dağlıca'ya gelen teröristlerin hepsi Kuzey Irak'tan gelmemiş. Dağlıca olayında gelen teröristler 3 ayrı istikametten bu eylemi yapmıştır. Hemen hemen saldıran teröristler sayısı da aynı. Neredeyse saatler süren, gün boyunca devam eden saldırılar sonucunda taburda bir zayiat yok. Teröristlere ağır bir zayiat verdiğimiz de gerçek.

AĞIR ZAYİAT VERDİK

İlerideki iki noktaya bakıyoruz. Bu noktaların birisinde bir yaralımız var ve teröristlere ağır zayiat verdiğimiz gerçek. Diğer nokta üçüncü nokta, orada biliyorsunuz şiddetli çatışmalar var, 12 şehidimiz var, 16 yaralımız var. Ama o bölgede geriye kalan benim kahraman Mehmetçiklerim saatlerce mücadele ediyor. Biz o tepedeki personelin görevini yerine getirmedik dersek o şehitlere haksızlık yapmış oluruz.

Ayrıca o şehitlerden sonra canı pahasına mücadele eden erler var, onlara da haksızlık yapmış oluruz. Sonuç olarak diyoruz ki, Dağlıca taburu kendisine verilen görevi yerine getirmiştir, bunda en ufak bir şüphemiz yok. Bakın TSK ne yaptığını bilen bir kurumdur. Ne zaman ne yapması gerektiğini bilen bir kurumdur. Elbette Dağlıca olayı incelenmeye devam edecek, elbette sonuçlar çıkarılacak. Ancak bu sonuçları da biz kimse ile paylaşmak zorunda değiliz. Ben onun için diyorum ki, biraz herkes kendi işine baksa daha iyi olacak. Tezkerenin kabulünün ardından operasyon uygulama noktasında.

İnternet haber



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs