En Sıcak Konular

Biri bize yalan söylüyor!

16 Kasım 2007 09:32 tsi
Biri bize yalan söylüyor! Meydana gelen olayların ardından bilgi almak için 'Tümgeneral Yılmaz ismiyle Dağlıca taburunu arayan bir gazeteci, gündeme bomba gibi düştü. Konuyla ilgili açıklamaları yer alan isimler de Org. Büyükanıt, Ertuğrul Özkök ve Tayfun Devecioğlu... Aynı konud

Şamil Tayyar'ın yazsının ilgili bölümü/ Star

PKK'nın Gabar ve Dağlıca saldırılarıyla ilgili olarak art arda kaleme aldığım yazıları yakından takip edenler biliyordur.

Aradan geçen kısa sürede ne oldu? 8 asker teslim edildi, Fatih Altaylı'nın iddia ettiği gibi 4 teröristin öldürüldüğü bir operasyon sonucu Diyarbakır'a getirilmedi. 8 asker şimdi cezaevinde. Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Oğuz Dirik hakkındaki soruşturma sürüyor.

Son olarak Amerikalı Türkiye uzmanı Michael Rubin'in ' Dağlıca'daki saldırıda PKK'nın uyguladığı taktik, ABD'nin peşmergelere öğrettiklerine benziyor' şeklindeki açıklamasını hatırlatmalıyım. Demek istiyor ki aslında, bu eylem Guam menşeli.

Beni komplo teorileri yazmakla suçlayanların şimdi bana bir özür borcu var.

Gelelim, Tümgeneral Yılmaz meselesine... İki iddiayı tartışmaya açtım. Dedim ki, Tümgeneral Yılmaz, Genelkurmay Başkanı'nın karargaha davet ettiği 14 gazeteden birinde çalışıyor, bu kesin. Bilgiye değil tahmini yazdığım için yanılma payımın yüksek olduğunu belirterek adres olarak Hürriyet'i gösterdim.

Ne oldu ? Adres Vatan çıktı. Yani, Büyükanıt Paşa'nın tercih ettiği 14 gazeteden biri. Kesin diyordum aynen öyle çıktı. Ama Hürriyet değil? Bu konuda yanılma payımın yüksekliğine dikkat çekmiştim. Çıkış noktam, Büyükanıt'ın bir genel yayın yönetmenini doğrudan telefonla aramasıydı. Çünkü toplantıya katılan arkadaşlar, böyle yansıttılar.

Ama bu işte bir tuhaflık var. Vatan'ın Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, 'Beni Genelkurmay'dan bir üst düzey komutan aradı' diye yazdı. Peki Büyükanıt neden 'Ben aradım' dedi? Bir soru daha: Vatan, 10 Kasım günü 'Kim bu gazeteci?' başlığını niye attı? İçinizdeki bir adam için 'Kim bu?' diye sorar mısınız?

Bu durumda Vatan, ya Hürriyet'i kurtarmak için kendini feda etti ya da 10 Kasım'da okuyucuyu kandırdı. Büyükanıt 'Ben aradım' demediyse, o da bazı akredite temsilci arkadaşlarımızın vebali.



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs