En Sıcak Konular

Sınır ötesi Almanların gündeminde

15 Kasım 2007 23:34 tsi
Sınır ötesi Almanların gündeminde

Alman Meclisi bugünkü oturumunda, Sol Parti tarafından ''Türkiye'nin Irak'a askeri müdahalesi önlenmeli'' başlığıyla sunulan karar tasarısını görüştü. PKK için şu görüşler öne sürüldü:

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada, bu karar tasarısı, sadece Sol Partili milletvekillerinin oylarına karşı diğer tüm parti üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, mecliste yaptığı konuşmada, PKK'nın şiddete baş vurmasının hiç bir şekilde haklı gösterilemeyeceğini belirterek, teröre karşı mücadelenin yasal olduğunu kaydetti. Sol Parti Milletvekili Hüseyin Kenan Aydın, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik olası bir müdahalesinin krizi çözmeyeceğini savundu. Birlik partileri (CDU/CSU) meclis grubu üyesi Ruprecht Polenz ise, '' PKK terör eylemlerinden bir an önce vazgeçmeli'' dedi.

PKK'nın Almanya'da şantaj yoluyla para toplamak gibi çok sayıda terör eyleminde de bulunduğuna dikkati çeken Polenz, '' Türk hükümeti öldürülen 100'den fazla askerden dolayı büyük baskı altında. Kuzey Irak'taki yerel hükümet de, PKK'nın terör saldırılarıyla Türkiye'nin Irak'a çekilmeye çalışılmasını önlemesi lazım'' diye konuştu.

Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Werner Hoyer de, ''Mecliste hiç kimsenin Türkiye'nin bir müdahalesini istediğini sanmıyorum, ancak PKK da şartsız olarak silahları bırakmalı. Küçük bir silahlı grubun Türkiye sınırlarından içeriye sızarak terör eylemleri düzenlemesi kabul edilemez. Irak'ın bütünlüğünün korunması için hepimiz çaba harcıyoruz. PKK'nın bunu bozmaya çalıştığı göz ardı edilmemelidir. PKK'nın Almanya'da da eylemlerini artırma tehlikesiyle de karşı karşıyız. Yani bu örgütü ve faaliyetlerini yanlış değerlendirmemeliyiz'' dedi.

Hoyer, Türkiye'nin AB üyeliğinin olası müdahaleyle birlikte ele alınmasına da karşı olduğunu kaydederek, Türkiye'nin PKK'ya karşı mücadelesinde Almanya ve Avrupa'daki diğer ortaklarından destek beklemekte haklı olduğunu sözlerine ekledi.

 


 

 

 



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs