En Sıcak Konular

Öldürdüğü eşinden ölüm aylığına onay

15 Kasım 2007 22:52 tsi
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kendisine şiddet uygulayan 19 yıllık eşini öldüren kadına SSK’lı olan eşinin ölüm aylığının bağlanması gerektiğine karar verdi.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kocasını öldüren kadına, SSK’lı olan kocasının ölüm aylığının bağlanması gerektiğine karar verdi.
Yargıtay’ın verdiği emsal kararda, kadının kocasını ağır tahrik altında öldürmesi, kocasından kalan ölüm aylığını almasına gerekçe olarak gösterildi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 19 yıllık eşinden yediği dayak sonrası ekmek bıçağıyla eşini öldüren kadına ölüm aylığı bağlanıp bağlanmayacağı konusunda nihai kararını vermiş oldu.

CİNAYETİ DAYAKTAN KURTULMAK İÇİN İŞLEDİ
Zonguldak’ın Oğuzhan köyünde oturan Azime Kabasakal, kocası Fahrettin Kabasakal ile olay günü tartışmaya başladı. Eşine ve kızına hakaretlerde bulunduktan sonra dayak atmaya başlayan Fahrettin Kabasakal, eşi evden kaçtığı halde kovalamaya devam etti. Eve dönen Azime Kabakasal, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile eşini öldürdü. Fahrettin Kabasakal, hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

"AĞIR TAHRİK ALTINDA CİNAYET İŞLENDİ"
Azime Kabasakal, eşini öldürdüğü gerekçesiyle Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Cezaevinden çıkan Azime Kabasakal, üç çocuğuna bağlanan ölüm aylığının kendisine de bağlanması talebiyle SSK'ya başvurdu. SSK, sigortalıyı öldüren kişiye ölüm aylığı bağlanamayacağı gerekçesiyle talebi reddetti. Azime Kabasakal, bunun üzerine Ankara 11. İş Mahkemesi’ne dava açtı.

DAİRE: ‘SİGORTALIYI ÖLDÜRENE ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANAMAZ’
Mahkeme, Azime Kabasakal’a ölüm aylığa bağlanması gerektiğine karar verdi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, bozma gerekçesinde, Türk Medeni Kanunu’na atıfta bulunarak şu görüşlere yer verdi: “Miras bırakanı kasten veya hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenlerin mirasçı olamayacakları gibi ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemez.”

Mahkeme, verdiği kararda direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi. Genel Kurul, Azime Kabasakal’ın uzun bir süredir haftanın 3-4 günü eşinden dayak yediğine ve "ağır tahrik altında" eşini öldürdüğüne dikkat çekti. Azime Kabasakal, Genel Kurul’un verdiği karar sonrası öldürdüğü eşinden ölüm aylığı almaya hak kazanmış oldu.
 

 


 

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs