En Sıcak Konular

8 GAP, 250 tane de Boğaz köprüsü teröre kurban!

15 Kasım 2007 21:16 tsi
8 GAP, 250 tane de Boğaz köprüsü teröre kurban! Geçen 20 yılı aşan zaman içinde, yapılan hesaplara göre Türkiye terörle mücadeleye servet harcadı. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın verdiği rakam korkunç.

Toptan, Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Eğerci belde Belediye Başkanı Recep Civelek'i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında brifing almasının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokrasiden vazgeçmesi durumunda terörle mücadelede daha çok zorluk çekeceğini söyledi.

Türkiye'nin her şeye rağmen demokrasiyi geliştirmeye, ekonomiyi daha yükseklere çıkarmaya, refah düzeyini yükseltmeye ve terörle mücadele etmeye devam edeceğine dikkati çeken Toptan, şunları kaydetti: ''Terörle mücadele etmek için kalkınmamızdan da vazgeçemeyiz. Terörün, Türkiye Cumhuriyeti'ne ciddi bir maliyeti vardır. 20 yılı aşan zaman içinde, yapılan hesaplara göre Türkiye terörle mücadeleye yaklaşık 250 milyar dolar kaynak aktarmıştır. Ama devletin ve milletin bütünlüğü söz konusu olduğu zaman para önemli değildir. Maliyeti ne olursa olsun terörle mücadele edilecektir. Terörle mücadele sürdürülürken, kalkınmamızda da zerrece bir adım geri gitmeyeceğiz. Ülkemiz bunları yapabileceğini göstermiştir. Türkiye şu anda dünyanın en büyük 17. ekonomisidir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde de ülkemizi dünyanın en büyük 10. ekonomisti yapma hedefini koyduk. Ne olur... Terörle mücadelede daha çok enerji ve kaynaklar ayırmak zorunda kalırız. Ama kesinlikle o hedeften biz vazgeçmeyiz. Ne olur... 10. ekonomi olmayız da 11., 12. ekonomi oluruz. Türkiye öyle bir noktaya gelmiştir ki, ülkemizi durdurmak ve hızını kesmek mümkün değildir.

TÜRKİYE'NİN ONARIMI

 Toptan, Türkiye'nin ciddi onarım döneminden geçtiğini belirterek, şöyle dedi: ''Önümüzdeki bu onarımı yapılan alt yapı üzerinde yeni bir Türkiye'nin inşası vardır. Yükselen ekonomisi, artan milli geliri, gelişen demokrasisi, yeni anayasasıyla yeni modern bir Türkiye. AB üyesi olmasa bile Avrupalı bir Türkiye. Ancak Türkiye'de bir takım olaylar oluyor, terörle mücadelede de zaman zaman canımızı ağzımıza getiren gelişmeler yaşanıyor. Biliyoruz ki, Türkiye ekonomisi onlardan etkilenmiyor, sarsılmıyor. Türkiye böyle bir sağlıklı yolda ilerliyor. Zaman içerisinde inşallah bunun çok daha güzel ve somut sonuçlarını vatandaşlarımız yakından izleme imkanı bulacaklardır.''

Başkan Civelek'in dünyaca ünlü Devrek bastonu armağan ettiği Toptan, ''Bu bastonla yaramazlık yapanı kovalayacağım'' diyerek espri yaptı. Bastonlardan kendisinde 50'ye yakın olduğunu ve biriktirdiğini belirten Toptan, TBMM'nin kristalden yapılmış ambleminin yanı sıra korumalarına otomobilinden getirttiği çerçeveli fotoğrafını imzalayarak Civelek'e verdi. Özbağı belde Belediye Başkanı Bilal Hızarcı da, Toptan'a, dünyaca ünlü Devrek bastonu armağan etti.

Başkan'ın çöp ve itfaiye aracı istemesi üzerine Toptan'ın, ''Sen orada yangın çıkarmamaya çalış'' diyerek espri yapması gülüşmeleri yol açtı. Toptan'ı, ziyaretinde karşılayan kadın ve çocukların yer aldığı çok sayıda vatandaş sorunlarını dile getirdiler.

 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs