En Sıcak Konular

Kredi desteği alan başka Salman

15 Kasım 2007 19:39 tsi
Kredi desteği alan başka Salman DTP'li Fatma Kurtulan'ın PKK üyesi eşi Salman Kurtulan'ın 'Doğrudan gelir desteği' kapsamında para almadığı ortaya çıktı. Ziraat Bankası konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:

Bir televizyon kanalında 13.11.2007 tarihinde yayınlanan program ile muhtelif yayın organlarında, DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’ın Ziraat Bankasından doğrudan gelir desteği ya da tarımsal kredi aldığının, adı geçenin 1991 yılında Pazarcık Şubemizde açtırdığı hesabın halen aktif olduğunun, adı geçene 16 yıldır tarım kredisi ve doğrudan gelir desteği ödendiğinin ve yapılan ödemelerin ağırlıklı olarak Adana Şubelerimizin ATM cihazlarından çekildiğinin tespit edildiği şeklinde tamamen gerçeklere aykırı, itibar sarsıcı nitelikte haberler nedeniyle kamuoyuna aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hasıl olmuştur.

Yayın kuruluşlarında anılan haberlerin yayınlanmasını müteakip, Bankamız kayıtlarında yapılan araştırma sonucunda, Pazarcık Şubemizden doğrudan gelir desteği alan üreticinin Salman Kurtulan ile isim benzerliği bulunduğu, ancak DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan ile kimlik bilgileri uyumlu herhangi bir kişiye doğrudan gelir desteği ve tarımsal kredi ödenmediği, ayrıca isim benzerliği bulunan hesapların hiçbirinden, haberlerde belirtilen tarihte işlem yapılmadığı tespit edilmiştir.

Özetle, Bankamızca DTP Milletvekili Fatma Kurtulan’ın eşi Salman Kurtulan’a tarım kredisi ve doğrudan gelir desteği ödendiği iddiaları tamamen asılsızdır.

Öte yandan, bilindiği gibi, Bankacılık sektöründe en hassas konulardan biri de bankalara ve müşterilere ait sırların saklanmasıdır. Buna karşın, Bankamızdaki bilgilere kesin olarak ulaşıldığı iddiasına dayanan asılsız haberler ile Bankamızdaki bilgilere üçüncü kişilerin rahatça ulaşabildiği izlenimi yaratılmakta olup, sorumluluk duygusu ile sınırlandırılmayan, herhangi bir somut belgeye dayalı olmaksızın, salt bir iddiadan hareketle yapılan haberlerin hukuka aykırılığı açıktır.

Bu nitelikteki haberlerin kamuoyu önünde tartışılması eyleminin basın özgürlüğü ile ilgisi olmayıp, açıkça suç teşkil ettiği ve hiçbir hukuk düzeni tarafından koruma altına alınmadığı tartışmasızdır.

Bir güven ve itibar müessesesi olan T.C.Ziraat Bankası A.Ş.’nin itibarını zedeleyecek, saygınlığını sarsacak, kamuoyunu ve müşterilerini olumsuz etkileyecek, ticari menfaatinin ağır zarara uğramasına neden olacak gerçek dışı haber ve yayınların başta Bankacılık Kanunu’nun “İtibarın Korunması” başlıklı 74 üncü maddesi çerçevesinde suç teşkil ettiği de açıktır.

Bankamız tarafından yasal yollara başvurularak, tutum ve davranışlarıyla kişisel haklarımızın ihlaline sebebiyet verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını ve yayınlanan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14 ve 18 inci maddeleri gereğince yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

TC
Ziraat Bankası

 



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,521 µs