En Sıcak Konular

Sınırı 'sınır polisi' koruyacak

15 Kasım 2007 17:44 tsi
Sınırı 'sınır polisi' koruyacak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde en büyük projelerden biri olarak adlandırılan sınır polisi projesi tamamlandı. Proje ile 2012 yılına kadar sınır güvenliğinin "Sınır polisine" devredilmesi öngörülüyor.

Avrupa Birliği'ne giriş süreci yürütülen ''Sınır Polisi İçin Bir Eğitim Sisteminin Geliştirilmesi Eşleştirme Projesi'' Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen kapanış töreniyle tamamlandı. Emniyet Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ''Sınır Polisi'' teşkilatının kurulmasına yönelik çalışmaların, Türkiye, Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmadan tamamlanacağını bildirdi.

Emin Arslan, Türkiye'nin AB'ne girişine paralel olarak 'Sınır polisi'nin oluşturulması için çalışmalarına devam ettiğini belirtti. ''AB'ye üye olmak için sınır birimi oluşturmanız gerekiyor'' diyen Arslan, 2012 yılına kadar sınır polisinin oluşturulması için çalışmaların tamamlanacağını ifade etti. Arslan, ''Türkiye, Hollanda ile Almanya arasında bir ülke değil, elbet güvenlik sorunlarını, komşularının durumunu, göz önünde bulundurarak bir çalışma yapılacak.

Projenin kapanış törenine, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Lideri Emin Arslan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Michael Vogale, İspanya Proje Lideri Tuğgeneral Ramon Toston De La Calle, İspanya Büyükelçiliği'nden Manuel Larrocha Parada, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo ile diğer ilgililer katıldı.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut yaptığı konuşmada, AB'nin iç sınırları olmayan bir ortak pazara dönüştüğünü ifade etti. Barut, AB'nin dış sınırlarının korunmasının öneminin ise Türkiye'nin önemini arttırdığını kaydetti.
 
Zaman



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs