En Sıcak Konular

DP lideri Ağar, kendisini akladı!

15 Kasım 2007 17:14 tsi
Gazeteci Şakir Süter'in köşesine taşıdığı akçeli işlere Ağar'dan ilk kez açıklama geldi.

"DP'deki akçeli işler"i Akşam yazarı Şakir Süter 22 Temmuz seçimlerinden önce gündeme getirmişti. Mümtaz Yavuz ve Bahattin Şeker'in arasındaki kavgayı, "Para ile liste satılıyor" başlığı ile yorumlamıştı Süter.

DP liderliğinden istifa eden Ağar'ın bu konuda hiç açıklaması olmamıştı bugüne kadar. Nevzat Ercan, bir komisyon kurup, ayyuka çıkan dedikoduları araştırmıştı.

Sonuç meçhul!

Yazılı istifasını geri çekerek, "Ben buradayım" diyen Ağar, ortalık durulduktan sonra, açıklama yapma gereği duydu. DP lideri yaptığ yazılı açıklamada, partisinin "akçeli işler"le ilgisinin olmadığını vurguladı:

"Basında özellikle Partimizin “harcamalarına” ilişkin iddialar, gerçekleri yansıtmadığı gibi insaf ölçülerinin dışındaki yorumlara da konu edilmiştir. Unutulmamalıdır ki, Partimizin seçimlerden sonra kasasında 11 trilyon lira, (11 milyon YTL) parası mevcut iken, bugün 15 Kasım 2007 günü itibariyle  kasasında 10,1 trilyon lira (10,1 milyon YTL) mevcuttur. Eğer, Demokrat Parti Genel Başkanı, Parti harcamalarına özen göstermeyen bir genel başkan olsa idi, Parti kasasında tek kuruş olmayacağının da bilinmesi gerekirdi.

Kaldı ki, Partimizin harcamaları, tüm diğer siyasi partilerde olduğu gibi, yasalarda öngörülen esaslara göre yapılmakta, hesaplar muhasebeleştirilmekte ve denetlenmektedir. Önemli olan parti adına yapılacak bir işin kararının yetkililer tarafından alınması ve işin yapılmasından sonra mal veya hizmet bedelinin ödenmesidir. İşin 1 YTL olması ile 1 milyon YTL olması arasında hiç fark yoktur. İş yapılmış, hizmet ya da mal teslim alınmış ise, bedelinin ödenmesi kaçınılmazdır. Hal böyle iken, işle ilgili hizmet ya da malın teslimatında “yetkili merciler yaratmaya” çalışmak anlamsızdır.

Ayrıca bilinmesini isterim ki, Partimiz parasının nereye ve ne şekilde harcandığına ilişkin Basında yer alan söylentileri araştırmak üzere, bizzat tarafımdan görevlendirilen (5) Genel İdare Kurulu üyesi arkadaşımın görevden sarfınazar ettiklerine dair yazılı beyanları halen ilgili dosyalarda saklanmaktadır.

İnternet haberde yayınlanan habere göre, Partimiz harcamalarında detaylandırılmayan veya belgelendirilmeyen hiçbir ödemenin olmadığı hususunu, tüm parti mensubu arkadaşlarımın ve kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. "

Evet Ağar, aylar sonra yaptığı yazılı açıklama ile kendisini aklama gereği duydu. Ama iddiayı ortaya atan Şakir Süter yok artık; bu açıklama karşılık bulamayacak ne yazık ki!

 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs