En Sıcak Konular

Telekom'dan mektup var

15 Kasım 2007 17:10 tsi
Mektup 'size anlatacağım çok şey var' sözleriyle başlıyor.

 Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Genel Müdür Paul Doany, Telekom çalışanlarına yönelik kurumun internet sitesinde yayınladığı mektupta, ''grevi önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Mektubuna, ''Size anlatacağım çok şey var. o yüzden sabırlı olmanızı ve bu mektubu sonuna kadar okumanızı rica ediyorum'' diye başlayan Doany, mektubunda toplu görüşmeler sırasında yaşanan süreç hakkında bilgi verdi.

Doany, ''grev hakkını sağduyulu bir şekilde kullanan çalışanlara'' teşekkür ederek, ''Grev yapma haklarına saygı duyuyoruz. Biz yöneticiler de sizler gibi çalışanız. Sendikalı olup olmadıklarına bakmaksızın adil ücret ve adil çalışma koşulları talep etme hakkına değer veriyoruz'' dedi.

Mektubunda, toplu görüşmeler sırasında Bakan Binali Yıldırım'ın arabulucuk yapmaya çalışmasına karşın sendikanın, anlaşmaya yanaşmadığını öne süren Doany, grev kararı alındıktan sonra yapıldığını öne sürdükleri sabotaj iddialarına da yer verdi.

Grev öncesi aylık ortalama 5 fiber optik kablo hasarı meydana gelirken, grevin başladığı 16 Ekimde 23 ilde bir günde 63 fiber optik kablo hasarı oluştuğunu kaydeden Doany, ülke genelinde grev öncesi, saha dolaplarına ve bakır kablolara sabotajlar görülmezken, grev süresince 337 bakır kablonun kesilmesiyle yaklaşık 70 bin kişinin müşteri hizmeti almasının engellendiğini ileri sürdü.

Sendika yöneticilerinin, bu konuyla ilgili kamuoyuna yapmış olduğu ve bu tür saldırılardan dolayı 2006 yılında 40 milyon YTL zararları olduğu yönündeki açıklamalarından alıntılar yaptığını ifade eden Doany, mektubunda, ''Ben bunu gülünç buluyorum. Çünkü amaçlanan, şirketin her zaman bu tür kasti hasarlara maruz kaldığını üstü kapalı olarak söylemek. Ancak maalesef yaşananlar hem sayı olarak hem de verdiği tahribat açısından münferit olaylar olmaktan uzak. Hatta adeta sistematik bir çalışmanın ve planlamanın sonucu gibi görünüyor'' ifadelerine yer verdi.

GREVDEKİ ÇALIŞANLARA MESAJ

Grevi önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Doany, enflasyon oranında artış ve maaş eşitlemesi için çok iyi bir teklif sunduklarını savundu. Grevin ardından da bir teklifte bulunduklarını ve bu teklifin bu yıl içerisinde daha da fazla maaş eşitlemesinin yapılmasını içerdiğini belirten Doany, sendika temsilcilerinin tüm tekliflerini reddettiklerini ileri sürdü. Doany, mektubunu şöyle bitirdi:

''Özetle, grevde sendika temsilcilerinin tutumunun etkili olduğunu görebilirsiniz. Çünkü enflasyon oranında artış ve maaş eşitlenmesinin içeren makul tüm tekliflerimiz reddedildi. Grevi önlemek için elimizden geleni yaptığımıza sizi temin ederiz. Biz bir ekibiz ve hep birlikte bu şirketi ulaşabileceği en iyi noktaya getireceğiz.

En önemlisi kamu menfaatine hizmet eden, bu büyük ülkenin menfaatine hizmet eden bir şirket olarak şirketimizi daha başarılı kılmak için ne gerekirse yapacağız. Greve katılan ve katılmayan tüm arkadaşlarımızla birlikte biz bir aileyiz ve bu aile birlikteliğinin zarar görmesine hep birlikte engel olacağız. Şirketimiz iş yerlerinde, iş barışının en kısa zamanda sağlanacağına inancım tamdır.''

İnternet haber



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,845 µs