En Sıcak Konular

Asalayı kullandılar, şimdi sıra PKK'da

15 Kasım 2007 13:57 tsi
Eğilmez, ''Benzerlikler o kadar fazla ki Ermeni çeteleri ile PKK'nın aynı olduğu açık bir şekilde görülmektedir''

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bazı dış güçlerin, Türkiye içinde milli birlik ve beraberliğin bozulması ve Türk topraklarının parçalanmasını hedeflediklerini belirterek, ''1970'li yıllarda ASALA terör örgütünü kullandılar. Şimdi ise PKK'yı kullanmaktalar'' dedi.


Savaş Eğilmez, Ermeni Hınçak, Taşnak, Ramgavar çeteleri ve ASALA terör örgütü ile PKK terör örgütlerinin yapıları ve eylemleri incelendiğinde birbirleriyle ne kadar benzeştiklerinin hatta aynı olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı dış güçlerin, iktisadi çıkarlarını sağlamak, jeopolitik ve stratejik alanlarda hakimiyet kurarak, amaçlarını yürütebilmek için Türkiye içinde milli birlik ve beraberliğin bozulması ve Türk topraklarının parçalanmasını hedeflediklerini ileri sürdü.

Bu amaçları izleyenlerin geçmişte olduğu gibi bugün de terör örgütlerini kullandıklarına dikkati çeken Eğilmez, geçmişte emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin Hınçak, Taşnak ve Ramgavar adlı Ermeni çetelerini kullandıklarını ifade etti.

''1970'li yıllarda ASALA terör örgütünü kullandılar. Şimdi ise PKK'yı kullanmaktalar'' diye konuşan Eğilmez, Ermeni çeteleri ve terör örgütlerinin yapıları ve eylemleri incelendiğinde, PKK ile örtüştüğünü söyledi.

Eğilmez, ''Benzerlikler o kadar fazla ki Ermeni çeteleri ile PKK'nın aynı olduğu açık bir şekilde görülmektedir'' diye konuştu.

Aktif haber'den alınan bilgiye göre, Türk kamuoyunun diaspora ile ASALA ve PKK ilişkilerinin ne kadar grift olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden Eğilmez, şunları söyledi:

''1880-1890 yıllarında kurulmuş olan Hınçak, Taşnak, Ramgavar hatta 1885 yılında Van'da kurulmuş olan Armeneganlar terör örgütlerinin yapı, eylem ve hedefleri, PKK terör örgütünün yapı, eylem ve hedefleriyle birebir örtüştüğü net bir şekilde görülmektedir. Hınçak terör örgütünün siyasi programında (Ermeniler, amaca ulaşmanın çaresi bir intihalle yani zorla, Türkiye'nin doğu bölgelerindeki genel asayişi altüst etmek, değiştirmek ve genel isyanla Türk hükümetine savaş açmaktır. Türk hükümetinin özellikle kolluk kuvvetlerine, resmi memurlara ve sıradan halka saldırıp onları öldürmektir) ifadeleri ile bugünkü terör örgütünün düşünceleriyle aynıdır.''

Ermeni terör örgütlerinin Avrupa'daki propaganda stratejilerinin en önemli ayağını, insan hakları başlığının oluşturduğuna da dikkat çeken Eğilmez, ''Her türlü eşitlik ve hoşgörü içerisinde yaşadıkları topraklarda, yaptıkları terör hareketlerini, Avrupa'ya insan hakları çiğneniyor, 'Türkler bize zulüm yapıyor' diye yansıtmışlardır. Bugün de PKK aynı yöntemi kullanmaktadır'' dedi.

 



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,869 µs