En Sıcak Konular

Vakit hala Hürriyet diyor

15 Kasım 2007 11:23 tsi
'Tümgenaral Yılmaz' Vatan'dan çıktı. Ama Vakit hala Hürriyet'ten diyor. İşte kanıtları

Büyükanıt gazetecilerle yaptığı toplantıda kendini "Tümgeneral Yılmaz" diye tanıtan bir gazetecinin askeri tugayı arayıp bilgi aldığını anlatmış ve bu gazeteciyi yayın yönetmenine şikayet ettiğini söylemişti.

Bu konuşma basında yer alınca köşe yazarları "Tümgeneral Yılmaz" avcılığına çıktı. Yazarların sürdüğü iz hep Hürriyet'e çıkıyordu.

Dün de Vakit Gazetesi Ertuğrul Özkök'ü manşetine taşıdı ve onun askere gözdağı verdiğini söyledi. Hatta gazete "Tümgeneral Yılmaz" kod adlı gazetecinin Hürriyet'te çalıştığından emindi.

Ancak cevabı yine dün Vatan Gazetesi Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu verdi: "O gazeteci bizde çalışıyordu ve kovuldu" açıklaması yaptı.

ÖZKÖK AKLANDIKLARI İÇİN MEMNUN

Bugün ise Ertuğrul Özkök "Piranhaların hüsran günü" diyerek, "Tümgenerel Yılmaz" kod adlı gazetecinin kendi gazetelerinde çalışmadığının kanıtlanmasından memnuniyetini yazdı.

VAKİT HALA HÜRRİYET DİYOR

Fakat Vakit Gazetesi'ni ikna etmek ne mümkün. Develioğlu'nun "o gazeteci Vatan'da çalışıyor" itirafına rağmen, Vakit hala "Tümgeneral Yılmaz'ın Hürriyet'de çalıştığını iddia ediyor. Gazetenin köşe yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu "Sakın bu da "Okuyucuyu zarflama" olmasın!" diyor ve iddiasını şöyle ıspatlamaya çalışıyor:

"Bu anlatımdan sonraki günün tüm gazete nüshalarına baktım.. Sadece devlet gazetesi (Hürriyet'ten bahsediyor), Büyükanıt’ın açıklamalarının bu kısmını görmezden gelmiş. Kocaman gazetede, tek satır bile olsa “Tümgeneral Yılmaz” aldatmacası yer almamış!

Adeta “suçlu benim” der gibi yani..
(...)

21 Ekim’de o menfur PKK baskını yaşanıyor. O gün, Vatan gazetesinin bir muhabiri bölgedeki bir subayı arayıp bilgi almaya çalışıyor. Genelkurmay o gün veya artesi günü olayın gerçek şeklini tespit ediyor ve 22 Ekim, bilemediniz 23 Ekim’de Vatan gazetesinin genel yayın yönetmeni ile görüşüp, sitemini bildiriyor.
Böyle bir durumda, olaydan 15 gün sonra, sayın Büyükanıt “etik dışı bir olay yaşandı” dediğinde, Vatan gazetesi “Kim bu gazeteci?” diye sorabilir mi?
Adama, “Bu ne pişkinlik kardeş?” demezler mi?
 
(...)

Bana öyle geliyorki; aslında o muhabir, Vatan gazetesinde değil, patrona ait bir büyük gazetede, bir büyük gazetecidir. Onun koruma altına alınması için küçük bir muhabir gözden çıkarılması gerekiyordu. Bunun için de Tayfun beyden ricada bulunuldu.. Tayfun bey de böyle bir “okuyucuyu zarflama” metodu ile, olayı üstlenmiş göründü. Devlet gazetesi kurtarıldı."

İnternet haber



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,924 µs