En Sıcak Konular

Demirkazık, Öcalan'ın avukatı ile aşk yaşıyor

15 Kasım 2007 10:32 tsi
Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Nil Demirkazık'ın, PKK ile bağlantıları mercek altında.

Yeni Şafak'ın haberine göre'Terör örgütü PKK üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanan Nil Demirkazık'ın, örgütün İmralı'da yatan elebaşı Abdullah Öcalan'ın Erbil'de yaşayan eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu ile ilişkisi olduğu belirlendi.
     
PARTİ KAMPINA KUMSALDAN GİRDİ
AK Parti'nin iktidara gelişiyle birlikte partiye yaklaşan ve katıldığı mitinglerdeki şovlarıyla tanınan Nil Demirkazık, internet sitesinde "Nil"in AK Günlüğü" diye sayfa açmış ve AK Parti'yi öven yazılar yazmaya başladı. AK Partililerin kamp yaptığı otellerde oda tutan Demirkazık, korumaların "Dikkat sağda Nil Demirkazık var" anonslarıyla da haber konusu oldu. Ancak bu çabaları onun AK Parti'ye kabul edilmesini sağlamayınca yönünü DTP'ye çeviren Demirkazık, 22 Temmuz seçimlerinde Diyarbakır'dan DTP'den bağımsız aday oldu.
"Kürt haklarının savunucusu" olarak sahneye çıkan Demirkazık hakkında, "Kürtlere demirkazık" manşetleri atıldı. Bağımsız aday olarak gittiği bölgede yaptığı şovlarla gündeme gelen Demirkazık, seçimlerin ardından DTP ile bağlantısını sürdürmeye devam etti.
     
SORBONNE'DAN ERBİL'E UZANAN YOL
Son olarak Öcalan posterlerinin açıldığı DTP kongresine yakasında 'Kürdistan' rozeti ile katılıp objektiflere poz vermesiyle dikkati çeken Nil Demirkazık, peşmerge kıyafetiyle elinde Kaleşnikof tüfekli görüntülerini de Youtube'a koyarak yayınladı. Ardından Batman Petrol Gazetesi'ndeki köşe yazısında Öcalan'a "Sayın" hitap eden Demirkazık, "terör örgütü üyeliği"nden tutuklandı.
TED Ankara Koleji, İsviçre Fribourg, Paris Sorbonne ve Ankara Hacettepe Üniversitesi mezunu olan Demirkazık'ın DTP ve Öcalan ilgisinin nedeninin, Öcalan'ın halen Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yaşayan eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Erbil'e yerleşen Okçuoğlu'nun DOZ Kültür Merkezi'ni kurarak burada çalıştığı ve Öcalan'ın avukatlığından ayrılarak bölgedeki yerel yönetimin lideri Mesut Barzani ile yakınlık kurduğu öğrenildi.
     


Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs