En Sıcak Konular

CHP'de yönetim ve muhalefet arasında 'delege' kavgası

15 Kasım 2007 09:40 tsi
CHP’de 32’nci olağan kurultay öncesi “delege hesapları” yönetim ve muhalifleri de karşı karşıya getirdi. Muhalifler, parti yönetimini “muhalifler güçlenmeden delege hesaplarıyla boğmaya” çalışmakla suçlarken, yönetim &#

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, kamuoyunda geniş bir yankı ve destek bulan “Kuzey Irak” açılımları tartışılırken, kurultay süreci süren CHP’de yönetim ve muhalefet bu kez de “delege” kavgasına tutuştu.

CHP lideri Baykal ve parti yönetimine “parti içi muhalefeti delege hesapları ile doğmadan boğmayı hedefliyor” suçlaması yönelten “yönetim karşıtları” CHP’nin sancılı bir kurultaya doğru gittiğini belirtiyorlar.

Özellikle Kuzey Irak açılımıyla bütün dikkatleri üzerine toplayan Deniz Baykal’ın, kurultay sürecine ilişkin tartışmaların direkt içinde yer almaktan özenle uzak durmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Genel Sekreter Önder Sav’ın kontrolünde süren kurultay çalışmalarında ise muhalefet tüzük sıkıntısı yaşıyor. İlk olarak İstanbul’da yaşanan geniş görevden almalar ve atamalarla gerilen ipler, son olarak Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım’ın görevden alınmasıyla bir kez daha kendisini gösterdi. Yönetim, Yıldırım’ın itirazlarını ise yerinde bulmadı. Muhaliflerin hedefinde ise parti yönetimi var.

Tüzüğün “özel durumlar için geçerli” olan 12’nci maddesine uyarınca partiye 8 bin’in üzerinde yeni üye yapılması, CHP kulislerinde, “Bu zaten işi zor olan parti içi muhalefetin işini daha da zorlaştırdı” şeklinde yorumlanıyor.

Parti içi muhalefeti “daha doğarken yok etmeye çalışmakla” suçlanan CHP yönetimi ise, tüm itirazlara rağmen yeni üye kayıtlarını sürdürüyor.

CHP yönetimine bayrak açan muhalifler ise henüz ortak karar alma sürecine giremedi. Muhalefet cephesindeki bu dağınık ise CHP yönetiminin elini rahatlatıyor. Yönetimin, delegeler üzerinde etkili olması ise kaçınılmaz gibi görünüyor.

Yıllarca Baykal’ın en yakınındaki iki isim olan Ali Topuz ve Şinasi Öktem’i yanına alan Samsun Milletvekili Haluk Koç başta olmak üzere, diğer muhalif isimler Gülsün Bilgehan ve Mustafa Sarıgül’ün ise, “delege” savaşlarında ne derece başarılı olacağı şimdiden merak konusu. Bunun yansımaları ise kurultayda kendisini gösterecek.

hurriyet



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs