Bastır parayı çık gazeteye! | " /> Bastır parayı çık gazeteye! | "/>

En Sıcak Konular

Doğan Grubu'nda skandal: Bastır parayı çık gazeteye!

15 Kasım 2007 08:49 tsi
Doğan Grubu'nda skandal: Bastır parayı çık gazeteye! Kanal D'de yayınlanan bir magazin programında ilginç bir iddia ortaya atılınca yayın aniden kesildi. Müge Anlı ve Pakize Suda’nın sunduğu programa katılan magazinci Mehmet Şehirli, Hürriyet gazetesiyle ilgili bir açıklama yapınca ortalık karıştı...

KANAL D Televizyonu’nda 9 Kasım’da yayınlanan Müge Anlı ve Pakize Suda’nın sunduğu “Dobra Dobra” adlı programa katılan magazinci Mehmet Şehirli, “Hürriyet gazetesindeki bir magazin muhabiri, bir sanatçıdan ayda 2 bin dolar maaş alıyordu ve bunu da gazetenin üst yönetimi biliyordu” iddiasında bulununca yayın aniden kesildi.

Tercüman'ın verdiği habere göre Şehirli, Pakize Suda’ya şöyle dedi: “Büyük bir gazetenin genel yayın yönetmen yardımcısına, magazin müdürü para karşılığı haber yaptığını söyledim. Genel yayın yönetmen yardımcısı da, bana “Sen o çocuğun kaç lira maaş aldığını biliyor musun? Ne yapsın karşılığını verdi” dedi.

Pakize Suda bu açıklamaya çok şaşırdı ve Doğan Grubu’nu kastederek sordu: “Böyle bir şey bizim grupta olmaz. Başka bir grubun gazetesinden söz ediyorsunuz herhalde.”

Mehmet Şehirli hiç çekinmeden açıkladı: “Madem öyle isim veriyorum. Ben bu konuşmayı Hürriyet Gazetesi’nden Fikret Ercan’la yaptım.”

İşte bu iddialar sürerken, Müge Anlı aniden “Ana kumandadan yayını alıyoruz, diyorlar” anonsunu yaptı ve reklamlara girildi. Reklam dönüşünde ise Müge Anlı durumu toparlamaya çalıştı: “Yanlış anlamayın yayını alıyoruzdan kastımız, reklam arasıydı.”

Şehirli’nin kastettiği muhabir ise Demirhan Hararlı idi. Şehirli, kendisini arayan bir internet sitesi editörüne şöyle konuştu: “Herkes bu piyasada birbirini tanıyor. Ben bunu söyledikten sonra beni kaç tane gazeteci ve sanatçılar arayarak teşekkür etti. Siz de yıllardır gazetecilik yapıyorsunuz. Neyiniz var? İki tane arabası var, evleri var. Demirhan Hararlı diye plakası var. Nereden oluyor bunlar” dedi.

Mehmet Şehirli, program sonrası ise iddialarını bir de düzeltme yaparak tekrarladı. “Ben magazincilerden bir kısmının para aldığını söyledim Bunun arkasındayım. Ancak Fikret Ercan’la ilgili söylediklerim yanlış anlaşıldı. Ben Hürriyet’te görev yaptığım dönemde Fikret Ercan’a giderek çalışanların maaşların azlığından bahsettim. O da bana hak verdi” dedi. Olay sonrası Demirhan Hararlı ise “Benin mal varlığım ortada. Bu iddia ile ilgili kanuni hakkımı arayacağım. Hukuki süreci başlattım” şeklinde konuştu.

Ercan konuşmadı

İddialar üzerine bazı yayın kuruluşlarınca aranan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Müdür yardımcısı Fikret Ercan, telefonlara çıkmadı. Ercan’ın sekreteri aracılığı ile “Bu konu ile ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Soracakları bir şey varsa Mehmet Şehirli’ye sorsunlar” diyerek Şehirli’nin kendisine “Ben yanlış ifade ettim” dediğini iletti.

Öte yandan Mehmet Şehirli'nin Ömer Lütfü Topal davasında Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı’na komplo kurmaya çalıştığı söylentileri de gazetenin haberinde hatırlatıldı.



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs