En Sıcak Konular

Erdoğan DTP'lilerle ilgili son noktayı koydu!

15 Kasım 2007 08:03 tsi
Erdoğan DTP'lilerle ilgili son noktayı koydu! Başbakanı Mirek Topolanek'in davetlisi olarak Çek Cumhuriyeti'ne giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda 5 konuda önemli açıklamada bulundu.

Erdoğan, DTP'lileri meclisten çıkarma girişimlerine karşı çıktığını söylerken, sınır ötesiyle ilgili haberlere de tepki gösterdi. Erdoğan son günlerdeki gelişmelerle ilgili 5 önemli mesaj verdi...

1-Henüz sınır ötesi operasyon söz konusu değil

Kendi ülkemizin sınırları içinde hassasiyetle ve bölgedeki tedbirler çerçevesi içerisinde operasyonlarını sürdürüyorlar. Sınır ötesi her hangi bir operasyon söz konusu değildir. Bu operasyonlar noktasındaki tavrımız burada silahların bırakılmasına yöneliktir.

2-Genelkurmayla mutabıkız

Sınır ötesi operasyonla ilgili olarak da bizler tam bir mutabakat içerisinde genelkurmayımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. Buralarda herhangi bir aksama söz konusu değildir. ABD seyahatinden sonra oluşturulmuş bir sistem vardır. Şuanda bu da çalışmaya başlamıştır. Üç gün içinde beş gün içinde netice alınacak ifadelerini kullanmak yanlış olur. Ancak Kuzey Irak'taki gelişmeleri sizler de takip ediyorsunuz. Siyasi diplomatik ve askeri ne gerekiyorsa bunlar yapılıyor. Bundan emin olmanız gerekiyor.

3-CHP'nin Kuzey Irak açılımından memnunuz

Bakın bazı siyasi liderler daha önce savaş çığırtkanlığı yapanlar şimdi bizim 5 yıldır yapmaya çalıştığımız şeyleri söylüyorlar. Bunlar memnuniyet verici gelişmeler

4- Medya terör örgütünün propagandasına hizmet ediyor

Yazılı ve görsel medyada bu işin önemli olan psikolojik yağını oluşturuyor. Ancak medyadan bu konuda destek alamıyoruz. Menşeinden olmayan haberlerle yayın yapılıyor. "Sür manşette bir uçak resmi şurası bombalanıyor" deniliyor. Adede terör örgütünün propagandasını yapmaya yönelik haberler olmaktadır. Bölücü örgütün amacı nedir? Kendi propagandasını yaptırmaktır. Bundan kendimizi sınırlandırmamız gerekmektedir. Eğer bunu yaparsak netice alma sürecimiz çok daha hızlanacaktır. Dünyada bunu kısmen de olsa başarabilenler bu şekilde başarmıştır.

Ne yapılması gerekiyorsa gücümüzün el verdiği derecede yapılmaktadır. Ama bütün bu işleri yaparken bazı siyasilerin dedi gibi burada bu hemen yapılması lazım şu hemen yapılması lazım diyerek bunlar yapılmaz. Bunların hepsi bir hesap işidir. Bir değerlendirme yapılır. Ve bu değerlendirmeyi yapacak kadrolar belli bir deneyime sahiptir.

5- Milletin parlamentoya soktuklarını biz çıkaramayız

Biz milletin iradesinin neticesinde parlamentoya gelmiş insanlar için diğer milletvekillerine tanınmış anayasal hakkı ortadan kaldırma yoluna gitmeyiz. Kaldı ki anayasanın bazı amir hükümleri vardır. Milletvekilli olmasına rağmen bazı hukuki süreçler devam eder. Bizler duygusal hareket ederek başka partileri köşeye sıkıştırma içresinde giremeyiz. Biz eğer demokrasiye inanmışsak daha ileri demokrasi diyorsak o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara anti demokratik şeyler yaparak başka mecralara itemeyiz. Bu bizim demokratik anlayışımızda yok.

hurhaber



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs