’intihar’ ediyor! | " /> ’intihar’ ediyor! | "/>

En Sıcak Konular

Amerikan ordusu ’intihar’ ediyor!

14 Kasım 2007 23:55 tsi
Amerikan ordusu ’intihar’ ediyor! CBS kanalında sonuçları bu akşam yayımlanacak olan araştırma, orduya hizmet etmiş 6 bin 256 askerin 2005'te intihar ettiği, bunun da günde ortalama 17 intihar anlamına geldiğini gösteriyor. Bugün ise..

Amerikan CBS Televizyonu tarafından yapılan bir araştırma, orduda hizmet vermiş eski askerler arasında ''gerçek bir intihar salgını'' söz konusu olduğunu ortaya koydu.

ABD'de her 100 bin kişide intihar oranının 8,9 olduğu, askerler arasındaki ise bu oranın her 100 bin kişiden 18,7 ila 20,8'e çıktığı belirtilen araştırmada, yaşları 20 ile 24 arasındaki değişen askerlik yapmış gençlerde rakamların, her 100 binde 22,9 ila 31,9'a yükseldiğine dikkat çekiliyor. Bunun ise asker olmayan gençlerde intihar oranlarının 4 kat fazlasına karşılık geldiği belirtilen araştırmada, bu rakamların zihinsel sağlıkla ilgili sorunların salgın halde olduğunu açıkça gösterdiği ifade ediliyor.

23 yaşındaki askerlik yapan oğlu 2005'te intihar eden bir babanın, ülke yöneticileri ve Genelkurmay Başkanlığı'nın, sorunun gerçek boyutlarını bilmemekle suçladığına da yer verilen araştırmada, ''Hükümetin rakam istemediği ve ölenlerin sayısının yayımlanmasını da istemediği'' ifadeleri yer alıyor. CBS'e göre 1,6 milyonu Irak ya da Afganistan'daki savaşlara katılmış toplam 25 milyon kadar eski asker var.

Söz konusu verilerin ise yalnızca Irak, Afganistan ve Vietnam ya da 2. Dünya Savaşı'nda savaşanlar değil, tüm eski askerleri temel aldığı da belirtiliyor. Yine CBS'e göre, eski askerlerin zihinsel rahatsızlıklarının tedavisi için yılda 3 milyar dolar kadar para harcanıyor.

haber7



Bu haber 1,791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs