En Sıcak Konular

52 komutanlı zirve!

14 Kasım 2007 23:17 tsi
NATO üyesi ve NATO ile işbirliği içerisinde olan 52 ülkeden üst düzeyde askeri temsilcilerin katılımıyla gerçekleşen, Türkiye'den Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın katıldığı NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı bugün sona erdi.

2 gün süren NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları toplantısı bugün sona erdi. Toplantıda alınan kararlarla ilgili basına kısa bir açıklama yapan NATO Askeri Komite Başkanı General Ray Henault, "Son toplantımızdan aldığımız iyi niyet ve güçle bu toplantımız daha da verimli geçti. Bu durumun, gelecek yılın Nisan ayında yapacağımız toplantıyı da olumlu etkileyeceğine şüphe yok" dedi.

Kosova'daki KFOR planı ile Birleşmiş Milletler'in kurumlarına olabildiğince katkıda bulunacakları belirten Henault, Kosova'nın güvenli bir yer haline gelerek, kendi yönetim sistemini kurana kadar barışı sağlayacakları konusunda mutabakat tazelediklerini ifade etti.

Afganistan konusunda da önemli sonuçlar alındığını söyleyen Henault, Afgan Hükümeti'nin ülke çapında otoritesini arttırması için gerekli adımların atılmaya devam edeceği noktasında fikir birliğine varıldığını kaydetti. Ukrayna ve Rusya ile işbirliği konularında da verimli sonuçlara ulaşıldığını ifade eden Henault, karşılıklı endişeler ve ortak çıkarların masaya yatırıldığını, Rusya'nın Akdeniz'de NATO tarafından yürütülen anti-terör görevleri ve planlarında dayanışma içinde olması ve anti-narkotik timlerinin eğitimlerinde aktif rol alması kararının alındığını kaydetti.

tgrt

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,430 µs