1900 ölü! | " /> 1900 ölü! | "/>

En Sıcak Konular

Lal faturası: 1900 ölü!

14 Kasım 2007 22:28 tsi
Lal faturası: 1900 ölü! Pakistan'daki Lal Mescidi'ne yönelik operasyondan sonra düzenlenen 28 bombalı saldırı sonucu 1900 kişi öldürüldü.

Lal Mescid operasyonunun ardından düzenlenen 28 intihar saldırısında 600 dan fazla güvenlik görevlisi ve 1300 sivil hayatını kaybetti.

Bu açıklama Ordu Genel Kurmay karargâhında basını bilgilendiren yüksek rütbeli subaylar tarafından yapıldı.

Brifingde Lal Mescid operasyonundan sonra aşırılık ve terör hadislerinde belirgin bir artışın olduğuna dikkat çekildi ve Kuzey Veziristan'daki radikallerin barış anlaşmasını sonlandırdıklarına dikkat çekildi.

Lal Mescid operasyonunun ardından ülke çapında güvenlik güçlerinin en az 192 defa pusuya düşürüldükleri, 39 bomba yerleştirme ve 28 intihar saldırısının gerçekleştirildiği bildirildi.

Genel Kurmay karargâhından yapılan açıklamalara göre, son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı ve militanların bazı yerleşim bölgelerini ele geçirdiği Swat dağlarında ordunun pozisyonlarını güçlendirdiği ve güvenlik güçlerinin operasyonlarının olağanüstü hal sonrası senaryodan etkilenmediği ve doğru istikamette geliştiği bildirildi.

Üst düzey subaylar Kuzey ve Güney Veziristan'da durumun tatmin edici olmadığını ve güvenlik güçlerinin birinci önceliğinin, 2005 Şubat'ında hükümetle barış anlaşması yapan ancak bu anlaşmayı 2007 Ağustos'unda hükümetin anlaşmayı bozduğu suçlamasıyla geçersiz ilan eden, Beytullah Mehsud'u kuşatarak etrafındaki çemberi daraltmak olduğunu söylediler.

Brifingde 2001 den bu tarafa yaşanan şiddet olaylarında en az 966 ordu mensubunun öldüğü ve 2259 nun da yaralandığı: 488 yabancı militanın öldürüldüğü, 24 ünün tutuklandığı ve 324 ünün de yaralandığına değinilirken, militanlarla çatışmalarda çok sık gündeme gelen güvenlik güçlerinin militanlara teslim olması hadiselerinin utanç duyulacak bir durum olduğuna vurgu yapıldı.

dünya bülteni



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs