En Sıcak Konular

CHP Genel Merkezi yine sallandı!

14 Kasım 2007 21:45 tsi
CHP Genel Merkezi yine sallandı! CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında “Çankaya” krizi çıktı ve Deniz Baykal’a çok yakın üç isim partideki görevlerinden istifanın eşiğine geldi. CHP, Kurultay'a kadar daha çok sarsılacak gibi. İşte gergin saatler ve isimler.

Görevden alınan Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım’ın itirazı Genel Sekreter Önder Sav ile Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’in kavgasını yeniden su yüzüne çıkardı. Erdem’in yanı sıra Mahmut Yıldız ve Fuat Çay toplantıyı terk etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın başkanlığında genel merkezde basına kapalı olarak yapılan MYK toplantısında, Çankaya ilçe başkanı Mustafa Yıldırım’ın görevden alınması parti kurmayları arasında sert tartışmaya yol açtı. Toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Sav’ı hedef aldı ve Yıldırım’ın usulsüz bir biçimde görevden alındığını söyledi. Yıldırım’ın başarılı bir ilçe başkanı olmasına rağmen, disipline sevk edilmesine anlam veremediğini söyleyen Erdem, görevden alma konusunda MYK’nın oylama yapmasını talep etti.

Yıldırım’ın görevden alınması olayında kızının da ismi geçen Genel Sekreter Önder Sav ise olayda hiçbir usulsüzlük olmadığını öne sürdü. Sav Yıldırım hakkındaki şikayet konularını tutanakları göstererek dile getirdi. Sav ile Erdem arasında süren sözlü tartışmaya Baykal müdahale etti.  Baykal, Erdem’in “oylama” talebini de geri çevirdi. Bunun üzerine Erdem, salonu terk etti. Erdem’in bu tavrının ardından “partinin kasası” olarak bilinen genel sayman Mahmut Yıldız ile Hatay Milletvekili ve MYK üyesi Hatay milletvekili Fuat Çay da salondan ayrıldı. Toplantıdaki sert tartışmanın ardından Eşref Erdem ve arkadaşlarının partideki görevlerinden istifa edebilecekleri belirtildi.

Ankara İl Başkanlığı tarafından “verilen görevi yerine getirmemek” iddiasıyla tedbirli olarak disipline sevk edilen eski Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, kendisine Sav tarafından verilen isimlerin delege seçilmesini istendiğini öne sürmüştü. Yıldırım, “Ben bu teklifleri kabul etmedim ve gece yarısı operasyonu ile sayın genel sekreterimizin talimatı ile görevden alındım” demişti.

gazeteport/yusuf sahici



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs