En Sıcak Konular

Çiçek: Çözümsüzlüğün nedeni Rumlar

14 Kasım 2007 21:22 tsi
KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, KKTC'nin 24. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere öğleden sonra Ada'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i kabul etti.

Soyer, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, terör olaylarıyla oldukça meşgul olduğu ve üzüldüğü bir atmosfer içinde bile Ortadoğu'da barışın sağlanmasına yönelik girişimlerde bulunduğunu ifade ederek, İsrail ve Filistin devlet başkanlarını Ankara'da buluşturmanın diplomatik bir başarı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, bölge ve dünya barışına dönük olarak büyük bir yetenek gösterdiğini vurgulayan Soyer, Ortadoğu barışına yönelik diplomatik başarının, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta barış ve çözüm için gösterdiği girişimle de taçlandığını bildirdi.

Soyer, “Bu yüzden Türkiye ve Kıbrıs Türk halkı birlikte, Kıbrıs'ta iki kesime, iki halkın eşitliğine, iki kurucu devletin eşitlik temelinde, Türkiye'nin garantörlüğünde bir ortak çözüme dönük gösterdiği kararlı tutumuna devam edecek” dedi.

Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkına verdiği ekonomik ve siyasal desteğin ülke kaynaklarının kullanımıyla büyük bir değere dönüştüğünü ifade eden Soyer, Türkiye'nin desteğinin Kıbrıs Türk halkı için önemli olduğunu anlattı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Türk hükümetinin bugüne dek her durumda Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve bundan sonra da yanında olmayı sürdürecğini bildirdi.

Bundan sonraki bayramların daha büyük bir coşkuyla kutlanması temennisinde bulunan Çiçek, Ada'da kalıcı barışın tesis edildiği ve bunların kutlanacağı günlerin de görüleceğine inancını dile getirdi.

Kıbrıs'ta bir çözümsüzlük varsa bunun sorumlusunun ne Kıbrıslı Türkler ne de Türkiye olduğunu ifade eden Çiçek, çözümsüzlüğün sorumlusunun Annan planına “evet” demeyen Kıbrıs Rum yönetimi olduğunu vurguladı.
Bunun dünya tarafından anlaşılması gerektiğini belirten Çiçek, Kıbrıs Türk halkına haksız bir tecrit uygulandığını ve bunu her platformda dile getirerek, bu haksızlığı anlatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

akşam



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,455 µs