En Sıcak Konular

Bir hafta içinde 15 terörist öldürüldü

14 Kasım 2007 21:01 tsi
Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlar kapsamında, son bir hafta içinde 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın terörle mücadele raporuna göre, 06-13 Kasım 2007 tarihleri arasında güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda 3 terörist ölü, 2 terörist sağ, 10 terörist teslim olmak üzere toplam 15 terörist etkisiz hale getirildi. 


Kasım ayında bu tarihe kadar ise 6 terörist ölü, 11 terörist sağ ve 10 terörist teslim olmak üzere 27 terörist etkisiz kılındı.

Öte yandan güvenlik güçlerinin operasyonları karşısında çaresiz kalan terör örgütü PKK, son bir hafta içinde eylemlerinde 30 kilo patlayıcı madde kullandı.

Yollar ile araziye döşediği patlayıcı tuzaklarıyla güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışan teröristlerin, kullandığı patlayıcı miktarlarında son aylarda büyük artış yaşanıyor.

Terör örgütü, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye soktuğu patlayıcıları güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşa zarar vermek için kullanıyor.

Mayın tuzağının etkili olabilmesi için de patlayıcılara A-4, C-4 patlayıcı ve piknik tüpü yerleştiriyor. 03-09 Kasım 2007 tarihleri arasında 24 patlayıcı madde ve mayın kullanma eylemi gerçekleştiren terör örgütü, 30 kilogram patlayıcı kullandı.

Terör örgütü mensupları tarafından hazırlanan ve güvenlik güçleri tarafından patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilen patlayıcı madde olay sayısı 21 olurken; terör örgütü mensupları tarafından hazırlanan ve patlatılan patlayıcı madde sayısı da 3 oldu.

Güvenlik güçleri tarafından patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilen 21 olayda ele geçirilen patlayıcı madde cins ve miktarları ise şöyle: TNT 400 gram; C-4 Plastik Patlayıcı Madde 3.5 kilogram; Amonyum / Potasyum Nitrat 13 kilogram; Anti personel mayını 2 adet; Tuzaklanmış mühimmat (Muhtelif) 8 adet. Terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen 3 patlayıcı olayında kullanılan patlayıcı madde miktarı tahminen 13 kilogram patlayıcı ve 1 adet A/P mayını.



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs