En Sıcak Konular

ABD yeni bir ölümcül silah üretiyor

14 Kasım 2007 19:19 tsi
ABD yeni bir ölümcül silah üretiyor ABD, dünyanın neresinde olursa olsun her hedefe dakikalar içinde ulaşarak taarruz edebilecek yeni bir silah geliştiriyor. Silahın özellikleri 'Yok artık daha neler' dedirten cinsten.

459 milyon dolarlık bir proje olan ve normalde sesten 6 kat hızlı uçabilen "hipersonik uzay aracı" Falcon, 5,5 ton bomba taşıyabilecek. Korkunç tahrip gücü Dünya'nın çekim gücüyle artacak Falcon, bu sayede hedefine ses hızının 25 katıyla yaklaşacak.

ABD'nin Irak ve Afganistan savaşlarının ötesindeki stratejisinin ve düşman ülkelerden gelebilecek füze saldırılarına karşı uzaydan savaşın bir parçası olacak bu ölümcül silahı geliştirmekte olan Amerikan Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (Defense Advanced Research Projects Agency -DARPA) yetkilileri, aracın test uçuşlarının gelecek yıl yapılmasının planlandığını belirttiler.

Washington'da önde gelen bir savunma uzmanı olan Loren Thompson da İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, projenin asıl amacının, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerdeki "hassas zamanlı hedeflere" saatler değil, dakikalar içinde ulaşabilmek olduğunu belirtti.

Güney Kore veya İsrail gibi müttefik ülkelere saldırı istihbaratı alındığında, şu anki Amerikan üslerinden bunları dakikalar içinde vurmanın olanaksız olduğunu belirten uzman, Ortadoğu veya Asya'dan kalkacak hipersonik bir aracın düşman topraklarına dakikalar içinde ulaşabileceğini söyledi.
 



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs