İstihbarat paylaşımı başladı | " /> İstihbarat paylaşımı başladı | "/>

En Sıcak Konular

İstihbarat paylaşımı başladı

14 Kasım 2007 17:59 tsi
İstihbarat paylaşımı başladı Türkiye sınırötesi operasyon ile ilgili kritik dönemeçte mi? Başbakan Erdoğan '22.00'yi bekleyin' diyerek Ankara'da tansiyonu yükseltirekn Dışişleri Bakanı Ali Babacan'dan ilginç bir açıklama geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon tarıtşmalarıyla ilgili son duruma ilişkin açıklamaları saat 22.00'da yapacağını söyledi.

Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli ile yaptığı ortak basın toplantısında gazetecilerin sınır ötesi operasyona ilişkin sorularına muhatap olan Erdoğan, sınır ötesi operasyon ile ilgili olarak Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce açıklama yapacağını söyledi.

Erdoğan, "Akşam yurt dışına çıkışımız var. O zaman elimize geçen açıklamaları ve son bilgileri sizlere vermeye çalışırız" dedi.

Öte yanda Dışişleri Bakanı Babacan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ile AB Genel Sekreterliğinin 2008 yılı bütçelerinin sunumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ABD ile askeri istihbarat bilgilerinin bugünden itibaren paylaşıldığını, gerçek zamanlı istihbarat paylaşımının başladığını açıkladı.

Babacan Meclis'ten alınan tezkerenin en uygun zamanda, en etkili şekilde kullanılacağını, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Kasım'da görüştüğü Başkan Bush'un, terör örgütü PKK'yı ''Türkiye, ABD ve Irak'ın ortak düşmanı'' olarak tanımlamış olmasının önemine dikkati çekti.

Babacan, şöyle devam etti: ''ABD, Türkiye'nin bu konuda somut adımlar atılmasını beklediğini artık kavramış durumdadır. PKK terör örgütüne karşı alınacak askeri, diplomatik ve siyasi önlemler konusunda ilgili makamlarımız arasında doğrudan iletişim kanallarının ve eşgüdümün güçlendirilmesine başlanmıştır. Ayrıca, iki ülke arasında sağlam, hızlı, modern teknolojiye dayanan ve eyleme yönelik istihbarat paylaşımının acilen gerçekleştirilmesi konusunda da görüş birliğine varılmıştır.

Türkiye bu süreç içinde Irak'ın kuzeyinden güvenliğine yönelebilecek yeni tehdit ve saldırılar karşısında kendisini koruma hakkını her zaman elinde bulunduracak ve gerektiğinde kullanmakta bir an için dahi tereddüt etmeyecektir.''



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs