Dizi dergisi yayında! | " /> Dizi dergisi yayında! | "/>

En Sıcak Konular

Dizi tutkunlarına küçük sürpriz: Dizi dergisi yayında!

14 Kasım 2007 16:23 tsi
Dizi tutkunlarına küçük sürpriz: Dizi dergisi yayında! Yalan Rüzgarı, Hayat Ağacı, Dallas, Cesur ve Güzel... Onlar yok ama onların açtığı yoldan ilerleyen Türk dizileri önemli bir yer tutuyor hayatımızda. Dizilerden kendilerini ayıramayanlar ama televizyondan bir süre de uzak durmak isteyenlere küçük bir sürp

Dizi film izleyicilerinin beklentilerini karşılayacak ve binlerce televizyon izleyicisini dergi okuyucuları arasına katacak olan, Türkiye’nin ilk dizi film konseptli aylık yayını “Dizi Dergisi”, Aralık ayında okurlarıyla buluşuyor.

Meraklıları için oyuncu röportajları, kamera arkası bilgileri, sektöre dair haberleri, seviyeli magazin gündemi ve dizi tanıtımları ve eleştirileri ile basın dünyasına merhaba diyecek olan ‘Dizi Dergisi’, hacmi gittikçe büyüyen sektöre dair daha fazla bilgiye ulaşma imkanı sağlarken; izleyici, dizi yapımcıları ve televizyon kanalları arasında bir köprü oluşturmayı planlıyor.

Dizilerden uzak kalmayan ama televizyonda da çokça vakit kaybetmek istemeyenleri sevindirecek bu ilginç projeyi derginin yazı işleri müdürü Betül Dündar ile konuştuk.

Bu proje Türkiye’de bir ilk... Neden Dizi Dergisi?

Çünkü son yıllarda tv de en çok izlenen yapımlar arasında diziler birinci sırada yer alıyor.  Her kanalda en az 10-15 arası dizi yer alıyor. Ve çoğu sürekliliğini yitiriyor. Yayından kalkan her dizinin yerine  bir yenisi ekleniyor. Büyük bir sirkülasyon söz konousu. Yeni sezona 120 diziyle başladı kanallar. Ve bu sayı bir yandan azalırken bir yandan artıyor. Yılda 600milyon dolar gibi büyük bir paya sahip bir dizi sektörü oluştu. Hem reklam veren kazanıyor hem yapımcı. Biz de hem izleyiciye hem de sektörel anlamda yapımcılara ve reklam verene ulaşmayı amaçlayan bir dergi hazırlamayı düşündük. Aslında Dizi Dergisi izleyiciyi ekranın arkasıyla buluşturan bir çeşit bir platform.

Dizi sektörünün büyüklüğünden bahsettiniz aslnda. Yani içerikle ilgili sıkıntı çekmeyeceğiniz açık. Şaşırtıcı sürprizler olacak mı peki? Derginizin içeriğini neler oluşturuyor?

Zengin bir içerikle yayın hayatımıza başlıyoruz. Dergimiz her ay kapak konusu olan diziler, bilinmeyen yönleri ile oyuncu röprtajları, dizi müziklerini konu alan dosyaları, ünlü isimlerin köşe yazıları, tarafsız eleştirileri, nostalji köşesinde geçmiş yılların yapımları ve oyuncularının tekrar gündeme getiren dosyaları, dizi tanıtımları, güncel haberleri, kültür sanat etkinlikleri ile yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları gibi geniş bir içerik yelpazesine sahip.

Yapacağınız haberler dizi gibi önemli bir sektörü kapsayacağı için bağımsızlık soru işareti olabiliyor. En azından bu tür kuşkuları ortadan kaldırmak için soralım: Hangi Yayın Grubuna bağlı olarak çıkıyorsunuz?

Hiçbir gruba bağlı değiliz. Bağımsız bir dergi bu. Dergi sektörünü elinde tutan bir takım gruplara karşı belki de tek başımıza ayakta durmak bazılarına göre Donkişotçuluk olarak adlandırabilir. Fakat biz inanarak samimiyetle Türkiye'de bir ilke imza atarak yayın hayatımıza başlıyoruz. Daha önce bizimkine benzer bir dergi yayınlamıştı fakat ömrü kısa sürdü. Sadece bir ay çıkabildiler. Gerçi şu sıralar onlar da tekrar bir hazırlık içerisindeler. Zira biz Eylül ayında hummalı bir çalışmaya başladık ve o dönemlerde bile herkes adımızı duymaya başladı. Sanırım bazı çevrelerde tedirginlik yarattı bu. Ve yeniden bir kez daha denemeye karar verdiler. Artık kimin iyi olduğuna okuyucu karar verecek.

Okuyucunun karar vermesi için herhalde bir fark olmalı ortada... Dizi dergisinin diğer dergilerden farkı ne olacak?

Yüzeysel bir magazin dergisi olmaktan çok uzağız. Yazarlarımız ve kadromuz oldukça bilinçli ve aktif bir şekilde çalışıyor. Umarız büyük okuyucu kitlelerine ulaşırız hem kadromuz genişler hem de söylemek istediğimizi daha iyi söyleyebilme imkanına sahip oluruz.



Bu haber 3,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs