DTP'yi kapatalım, onlar da dağa mı çıksın? | " /> DTP'yi kapatalım, onlar da dağa mı çıksın? | "/>

En Sıcak Konular

Soru şu: DTP'yi kapatalım, onlar da dağa mı çıksın?

14 Kasım 2007 14:27 tsi
Soru şu: DTP'yi kapatalım, onlar da dağa mı çıksın? Türkiye, Ortadoğu'nun süper gücü olmaya soyunuyor. Fakat bu atağa kalkmadan önce, terör sorununa çare getirilmeli. Kürt sorununun meclisteki temsilcisi ise DTP. Yani sorunun çzöümü DTP'den geçiyor. Peki nasıl?..

Nuh Gönültaş/Bugün



Türkiye'nin orta vadede bölgesel bir süper güç haline geleceğinin işaretleri alınıyor. Aklı başında herkes bu işaretleri görebiliyor, okuyabiliyor. Ama! Ama bunun için bir Türkiye'nin bitirmesi, çözmesi gereken bir kaç adet sorunu var.

"Kürt sorunu" ve bununla paralel olarak gelişen, ve zamanla iç-dış desteğe kavuşan "PKK terörü" sorunu bunların en acil olanlarından. Şu sıralar Kürt sorunu ve PKK sorununun çözümü için DTP'nin üzerine gidiliyor.

Bu da daha önce atılan adımlar gibi yanlış ve hadisenin çözümü yerine işi daha da karmaşıklaştıracak ve büyütecek bir adımdır. Yıllar sonra, onca can kaybına, onca şehitlere, onca milyarlarca doların su gibi harcanmasına, onca maddi manevi maliyete rağmen, bugün ortaya çıkıp "Kürtler konusunda yanlış yaptık" itirafları yapan generaller ve bir kısım siyasiler gibi gelecekte de DTP konusunda bugün yapılanların yanlış olduğunu söyleyecekler olacaktır. Bundan hiç kuşkum yok. Çünkü bu sorunun adını nasıl koyarsanız koyun, kısa vadeli adımlarla çözülemeyeceği, daha yıllarca süreceği anlaşılıyor. Bu sorunu çözmek için "DTP'ye bel altından vurmak" sorunun çözümüne pozitif katkı yapmaz.

Şu bir gerçek: Eğer AK Parti olmasaydı, AK Parti'nin bölgeyi kucaklayan, insanına iyi davranan politikaları olmasaydı DTP denilen partinin daha büyük bir çoğunlukla TBMM'de olacağından hiç kuşku yoktu. Bugün bir kısım DTP milletvekillerine yöneltilen "Eskiden militandı bunlar, dağda eğitim aldı, genel başkanları asker kaçağı" filan gibi yaklaşımlar pek mantıklı değil. Herkes de biliyor ki, bu DTP denilen siyasi yapı PKK'nın bir kanadı olarak siyaset yapıyor. Bunu ne DTP'liler inkar ediyor, ne de başkaları. Dost ve düşmanın bildiği bir gerçek bu.

Bu gerçek Türkiye'nin gerçeği. Bizlerin gerçeği. Bu işleri yapanların, DTP'ye bel altından vuranların, o halde şu soruyu cevaplandırmaları gerekiyor:

Düz ovaya inip siyaset yapmak yerine dağda kalıp silahlı teröre devam etmeleri daha mı iyi olurdu? Dağda askerlerimizi vurmaya devam etmeleri daha mı iyi olurdu! Şimdi... DTP'yi kapatmak istenildiğinde çok rahat kapatılabilir. Bunun için yasal yasal olmayan gereği kadar delil bulunabilir. Burda sorun yok. Sorun bu partinin kapatılmasının çözüme ne katkı sağlayacağıdır.

Bunlar hesap edilmiş midir? Sanmıyorum. Çünkü bugüne kadar PKK terörü ve "Kürt sorunu" konusunda atılan adımların hiçbiri düşünülerek yapılmış işler değil.

Kenan Paşa Kürtçe'yi yasaklamaya doğuda bir okulda Türkçe bilmeyen öğrencilere rastladığı zaman karar vermiş. Hiç düşünmemiş. "Yasaklayın" demiş...

Bu yasak ne getirecek, neye mal olacak, kapsamı, şumülü, kârı zararı ne olacak hiç düşünmemiş. Neyse, asıl soru şu: DTP'yi kapatalım, onlar da dağa mı çıksın! Türkiye geleceği için bu sorundan akıllı yöntemlerle çıkmayı denemeli.

Çünkü bugüne kadarki yöntemlerin başarısızlığı 25 yıllık tecrübe ile sabit!
Dağda kalsalar daha mı iyiydi?

Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,690 µs