En Sıcak Konular

Meclis linç aracı olmaz!

14 Kasım 2007 13:03 tsi
Meclis linç aracı olmaz! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP’nin devlete yönelik suçlarda dokunulmazlıkların hemen kaldırılması önerisine karşı çıktı.

Fırat, “Savcılar fezlekelerini hazırlar, Meclise gelir, suç görülürse Meclis, dokunulmazlığı kaldırır ama Meclis linç vasıtası olamaz. Şunların dosyası gelirse kaldıralım, şunlarınkini bekletelim denemez. Hukuk devleti ilkesiyle çelişir” dedi. 

Fırat, DTP Genel Başkanı Demirtaş’ın dağdakileri indirmek için demokrasi zirvesi önerisini ise “Silahlar konuşurken demokrasi konuşulmaz. Önce teröristler kayıtsız şartsız silah bırakmalı. Silahlar eldeyken demokrasiden bahsetmek aldatmaca” diye değerlendirdi.

Fırat, AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifinin de rafa kalkmadığını belirterek, “Son noktaya geldik, kısa bir süre sonra açıklayacağız” dedi.

BAHÇELİ: DEVLETE KARŞI SUÇLARDA DOKUNULMAZLIĞI KALDIRALIM
Dün Meclis grubunda yaptığı konuşmada ‘Teröristler bugün sadece dağlarda aranmamalıdır’ diyen MHP lideri Bahçeli, sözcüleri ve temsilcileri vasıtasıyla TBMM’ye girdiklerini öne sürdü.

Bu kişilerin milletvekili sıfatını bölücü ve yıkıcı amaçları için bir kalkan olarak istismar ettiklerini ve devletin sağladığı imkanları devleti yıkmak için hayasızca kullandıklarını ifade eden Bahçeli, “Türkiye’de hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü ve işlediği suçun cezasından kurtulma ayrıcalığı yoktur” diye konuştu.

Bahçeli “PKK sözcülerinin Meclis çatısı altında melanetlerini sürdürmesini Türk milletinin çok büyük bir çoğunluğu gibi içinize sindiremiyorsanız, bunun Anayasa’ya ve kanunlara aykırı olduğunu kabul ediyorsanız, gelin dokunulmazlık konusunda iki aşamalı bir yaklaşım belirleyelim. Milletvekili dokunulmazlığını Meclis kürsüsü ile sınırlamayı ileri bir aşamada ele alalım ve ilk önce devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylem ve suçlar için dokunulmazlık zırhını hemen kaldıralım” dedi.

NTV



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,440 µs