En Sıcak Konular

Independent: Peşmerge gazetecilerin Kandil'e çıkmasına izin vermiyor

14 Kasım 2007 13:01 tsi
Türkiye’nin Kuzey Irak’ta gerçekleşleştirdiği "nokta" operasyonu, dünyada yankılandı. The Independent gazetesi, "Türkiye içerisinde çatışmalarda Kürt gerillalar, 4 Türk askeri öldürürken, Türk helikopterleri ve savaş uçakları da Kuzey Irak&

İngiliz gazetesi, "Türkiye’nin tekrar 160 binlik güçlü ordusuyla Kuzey Irak dağlarında barınan PKK üyelerine yönelik olarak operasyon yapma tehditinde bulunduğunu" belirtirken Türk helikopterleri ve savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki boşaltılmış köylere saldırdıklarını yazdı.
Bölgedeki bazı tanıkların anlattıklarına da yer veren gazeteye konuşan Irak Ordusu’ndan Albay Huseyin Tamir, hava saldırılarının, şafak öncesi meydana geldiğini ve kayıp yaşanmadığını söyledi.
Türk ordusu için " Geniş dağlarda küçük gruplar halinde barınan PKK gerillalarını bulmalarının imkansız" olduğunun yazıldığı haberde, PKK’nın 2 bin 750’ü Türkiye’de, 2 bin 500’ü Irak Kürdistan’ında 1 bin 500’ü de İran’da olmak savaşçılarının bulunduğu" kaydedildi.
PKK’lıların büyük bölümünün plastik bezden oluşan ve yanlarında taşıdıkları seyyar kamplarda yaşadığının belirtildiği haberde " Ayrıca dağlarda asfalt döşeli olmadığı için PKK, traktör ve nehir yataklarına ulaşmak için dört tekerlekli vasıtalar kullanıyor" ifadesi kullanılıyor.
     
'ERDOĞAN SERT KONUŞTU ANCAK OPERASYONDAN KAÇINMAK İSTİYOR'
Gazete, Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Türkiye’nin PKK’ya karşı hareket etmeleri yönündeki baskılarına direndiğini ancak dağlık bölgelerdeki peşmergelere, kontrol noktalarına gelen gazetecilerin, PKK’nın bulunduğu bölgelere çıkmalarını engellemeleri talimatını verdiğine dikkat çekti.
 Haberde, " Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Kasım’da Başkan Bush ile görüştü ve ABD, PKK konusunda, belki sınırlı saldırıları gerçekleştirme olanağını sağlayacak istihbaratı paylaşma sözünü verdi. Sayın Erdoğan ise, çok sert konuştu ancak ABD’yi ve 22 Temmuz’da kendi partisine oy veren Kürtleri kızdırmamak için askeri bir operasyondan kaçınmak istiyor" yorumu yapıldı.
Türkiye’nin yeniden 1999’da Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması başarısını tekrarlamak istediğinin anlatıldığı haberde, PKK’lıların Öcalan’a hala "dinsel bir kült gibi taptığı" ve Öcalan’ın sebest bırakılması ya da cezaevi koşullarının düzeltilmesini istediği belirtildi.(ANKA)

Milliyet



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,335 µs