En Sıcak Konular

Sınırın sıfır noktasına sevkıyat

14 Kasım 2007 12:35 tsi
TÜRK Silahlı Kvuvvetleri'nin sınır ötesi harekatının her an başlaması beklenirken, sınırın sıfır noktasına asker savkıyatı bugün de devam etti. Yaklaşık 350 askerin bulunduğu, otobüs ve sivil minibüslerden oluşan konvoya, uzaktan kumandalı mayınları etki

Komandolar, bugün de sıfır noktalarındaki sarp kayalıklardan oluşan bölgede operasyona çıktı. Hava destekli operasyonlara helikopterler de eşlik etti. Ayrıca Hakkari’den Şemdinli yönüne çok sayıda helikopter gönderilmesi dikkat çekti. Bu sabah Yüksekova-Şemdinli karayolu, mayın arama faaliyeti nedeniyle 1.5 saat araç trafiğine kapatıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonuna son şekil verilirken, kara harekatının yapılacağı bölgelerde de askeri hareketlilik devam ediyor. Bu sabah 35 kadar sivil plakalı minibüs ve 1 otobüs ile yaklaşık 350 asker sınırın sıfır noktalarına sevkedildi. Konvoyun önü ve arkası makinalı tüfekli askerler tarafından korundu. Ayrıca konvoya, PKK’nın uzaktan kumandalı mayınlarına karşı frekans karıştırıcı Jammer cihazı bulunan Türk Telekom’a ait bir minibüs de eşlik etti. Cep telefonu, uzaktan kumanda, telsiz, hatta model uçak kumandası frenkanslarını dahi kesen elektronik cihazla donatılan araç, askerlerin varış noktasına kadar konvoyda kaldı. Minibüs içindeki tümü silahlı olan askerler, sıfır noktalarındaki birliklere nakledildi. Ancak güvenlik nedeniyle askerlerin hangi noktaya gideceği konusunda bilgi verilmedi. Gazetecilerin askeri konvoyu takip etmesi ise engellendi.
      
HAVA DESTEKLİ OPERASYON

PKK’lı teröristlerin sıfır noktalarından Türkiye’ye sızacağı istihbaratı alınması üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonda süper kobralar askerlerin geçiş istikametindeki alanlarda keşif yaptı. Oldukca dik ve sarp kayalıklı bölge olan operasyon alanlarına kokuya duyarlı özel eğitilmiş köpeklerde getirildi. Askerlerin dağlık alanlara çıkmadan önce bölgede dedektörlerle mayın araması yapıldı.
     
HELİKOPTERLERLE SEVK

Bu arada Kuzey Irak ve İran’a sınırı olan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'ne çok sayıda helikopterin sevkedilmesi dikkat çekti. Süper Kobraların korumasında, Sikorsky tipi helikopterlerin bölgeye asker, mühimmat ve gıda malzemesi naklettiği öğrendi. Helikopterlerin bölgeye sevkedilmesi, geçiş noktalarındaki yerleşim birimlerinde heyecan yarattı.
Mehmetçik, bir yandan askeri konvoyların geçiş yapacağı noktalarda yol güvenliğini sağlarken, arazi arama-tarama faaliyetlerine de ağırlık verdi. Hakkari-Yüksekova ve Yüksekova-Şemdinli karayolundaki faaliyetlere ise panzerler eşlik etti. Stratejik bölge ilan edilen Yüksekova-Şemdinli karayolu ise mayın arama-tarama faaliyeti nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 30 askerin gövrev yaptığı bu çalışma nedeniyle oluşturulan nokta karakollarında araçların geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 1.5 saat süren bu çalışmalardan sonra yol araç trafiğine açıldı.

Milliyet



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,762 µs